Desene de vară pentru că A VENIT TOAMNA

Acoperă-mi inima cu ceva, etc etc, este extrem de foarte deprimant cum s-a făcut deja frig, gri și ploios și zilele sunt din ce în ce mai scurte, și ne așteaptă o iarnă oribilă cu prețuri oribile la căldură și probabil noi valuri de viruși. Să alungăm melancolia cu un desen de vară:

Imaginea de mai sus ilustrează o plajă adevărată, reală și autentică într-un golfuleț, unde am petrecut multe zile din valul de căldură britanic astă vară. Oamenii care se văd sunt și ei oameni adevărați pe care i-am întâlnit pe acolo. Nu știu al cui era bebelușul plutitor.

Nu toată lumea a fost la fel de fericită cu vara caldă, totuși. De exemplu, pisica Mădălina a detestat atât căldura în sine (și-a manifestat neplăcerea prin diaree întinsă pe toți pereții) cât și mijloacele de atenuare (nu-i plac ventilatoarele):

Desenul meu nu se compară cu moaca extrem de amuzantă a Mădălinei adevărate când a văzut ventilatorul, dar n-o să pun poza pentru că sunt un om rău care vrea să-și promoveze propriile tentative artistice de calitate inferioară în loc să o promoveze pe Mădălina.

Pentru o provocare pe Instagram care zice să desenezi ceva inspirat de o poză dată într-o oră, am produs aceste capodopere care una dintre ele conține de asemenea o pisică.

Toată lumea zice că oile sunt proaste, dar eu am văzut odată niște oi care se rostogoleau peste un grilaj d-ăla care se pune la porțile pășunilor ca să nu treacă animalele de fermă (în special vacile). Oile astea se lăsau pe o parte și foloseau propria pufoșenie să traverseze grilajul fără să cadă în el. Pe onoarea mea că am văzut asta cu proprii ochi. De unde rezultă că oile nu sunt chiar atât de proaste.

Pentru final: un pește pe care l-am desenat azi-dimineață într-o ședință onlain în care am ascultat de asemenea fapte științifice despre pești. E vorba de o specie care se numește pește-arcaș în engleză (mă scuzați, mi-a fost lene să caut numele românesc) și care vânează chestii în afara apei sărind după ele, sau țintindu-le cu scuipat, de unde numele.

Cam atât pentru azi, promit că desenez în continuare chiar dacă nu mi-a cerut nimeni.

2 gânduri despre „Desene de vară pentru că A VENIT TOAMNA”

  1. Desenele după poze sunt adorabile. Nu pot să mă decid care e mai mișto, domnul cu pisica lui sau doamna brioșă. 🙂

    Mădălina e o dulce. Din fericire (pt mine și pt el) pisicul meu a fost ferit de diarei.
    Apropos de moace pisicești dubioase, al meu miorlăie pe lângă mine când gătesc. Odată i-am dat să miroasă niște ceapă verde și a avut un gest (fără finalizare) ca-n mema cu pisica cu reflex de vomă. Am râs de m-a durut burtă, nu-l mai văzusem niciodată făcând asta.

    1. Mădălina e o prințesă, nu o interesează procedura gătitului, vine abia la sfârșit la masă să adulmece dacă e rost de cărniță.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: