Gagici din basme

A venit momentul pentru încă o recapitulare a desenelor din ultima vreme! E cu gagici din cărțile de povești. De pildă: Mica Sirenă.

Mă rog, nu e chiar Mica Sirenă a la Disney, mai degrabă a la Corki Dancingu, un film polonez dement care este a 2-a cea mai bună ecranizare după Mica Sirenă. (Prima cea mai bună e „Ponyo on the cliff by the sea”).

Apoi am avut chef să desenez o scenă din Alice în Țara Minunilor.

Am întrebat lumea pe Feisbuc de ce bietele păpădii sunt insultate cu denumirea populară „bășina porcului”, și cu această ocazie am aflat că în alte zone ale patriei denumirea populară la fel de insultătoare a aceleași flori e de fapt „curul găinii”. Alt animal, dar tema coprofilică rămâne.

Am fost la plajă mai deunăzi și am zărit o scoică melcușor care avea o culoare interesantă. Era și un pic spartă, deci clar scoica vie proprietară era demult decedată. Am pus-o în buzunar și după vreun minut am simțit de-acolo ceva care încerca să mă ciupească/gâdile: era un crăbușor mititel și moale care își făcuse casă în scoica goală. Mi-am cerut scuze și am pus imediat scoica de unde o luasem.

Mai de curând, am avut chef să desenez vulpi (din diverse specii). Apoi am desenat și niște găini (de diverse rase) pe lângă ele, pentru divertisment și alimentație. Vulpea din dreapta-sus este Vulpea palidă, care e pare-se una din cele mai puțin studiate vulpi pentru că se camuflează prea eficient în mediul înconjurător (?), pagina ei de Wikipedia are doar un desen și nicidecum vreo poză.

Desigur, nu ar fi Desenele Nadiei fără niște păsăroi. Astăzi, un pițigoi mare (din 2 încercări).

Într-un final glorios, vă las cu o bandă desenată executată foarte rapid și incompetent- o poveste de viață adevărată, reală și autentică.

Până data viitoare, urmăriți-mă pe Instagrame și așa mai departe. Arrivederci.

%d blogeri au apreciat: