Royaume Uni, pas de points

În caz că nu v-ați uitat azi noapte la Eurovizion…

În primul rând, de ce nu v-ați uitat? Nu vă plac lucrurile distractive? Cum să nu vă placă un concurs internațional de muzică unde:

o femeie îmbrăcată într-un Muppet jupuit hăulește folk din gât (FOARTE CATCHY ȘI DANSANT) în timp ce niște oameni țin un frisbee luminos deasupra capului și pe un ecran în spatele lor aleargă terminatori lucioși?

-un înger cu aripi imense și ochelari de John Lennon, legat cu lanțuri sclipicioase, cântă despre demonii lui care vor să-l sfâșie, iar în jurul lui 4 draci încornorați chiar încearcă să-l sfâșie?

un băiat cu jachetă roz și ukulele dansează cu o mână uriașă care arată deștu’ mijlociu?

o rapperiță rusoaică levitează pe scenă într-o matrioșcă?

-câștigă niște glamrockeri androgini îmbrăcați-dezbrăcați în piele și șireturi, și unuia dintre ei îi plesnesc pantalonii între picioare de bucurie când află? (mi-e rușine să recunosc că i-am găsit atrăgători pentru că arătau de parcă au dormit în gunoi pe o grămadă de cocaină și probabil sunt născuți în 2001, dar asta e situația, i-am găsit).

Iar astea sunt numai selecțiuni din programul de aseară, știm cu toții că de-a lungul anilor am avut totul de la femei cu barbă la femei țâțoase care fac unt pe scenă la bunicuțe care fac pâine pe scenă la monștri de Halouin.

Dar în fine, să revenim. În caz că nu v-ați uitat azi noapte la Eurovizion, pe ultimul loc s-a clasat singura țară care a primit zero puncte atât de la public cât și de la jurii: Marea Britanie. Chestie care nu miră pe nimeni, Marea Britanie a mai avut zero puncte și cu altă ocazie și a mai fost pe ultimul loc de multe alte ori. Și de altfel concurentul Marii Britanii a fost un băiat grăsun care seamănă cu Lister din sitcomul Pitica Roșie, îmbrăcat într-un sac de gunoi, și a cântat extrem de fals un cântec foarte plictisitor. Nu poți să te aștepți la rezultate bune în asemenea condiții. Uite, de exemplu Azerbaidjan a avut bunul simț să trimită o fată sexi în chiloți care să cânte despre personalități istorice sexi pe ritmuri orientale sexi ca să nu adoarmă lumea. MATA HARI!

Totuși, acest eveniment previzibil nu i-a împiedicat pe britanici să se oftice extrem în timp ce simultan se prefac că nu se oftică. E foarte amuzant. De ce nu ne iubește Eurovizionul? Israelul dă bombe-n cap la copii zilele astea și tot au avut mai multe puncte!

În presă și pe soșăl midia azi am avut toate aromele de oftică posibile, de pildă:

Autoflagelare stângistă

ZERO PUNCTE DIN NOU: CUM AR PUTEA MAREA BRITANIE SĂ CÂȘTIGE EUROVIZIONUL? O analiză The Guardian.

“Pentru aceia care văd Eurovizionul ca pe un joc de putere, unul care ascunde resentimente geopolitice sub sclipici și pantaloni strâmți, Marea Britanie a pornit mereu cu șanse reduse de a câștiga. Aproape că fiecare țară ar fi putut avea un motiv ca să nu ne poată suferi. Poate că națiunile UE nu ne-au iertat pentru Brexit.”

Autoamăgire (în care se vede foarte clar tendința tipic britanică de a da mereu un feedback pozitiv chiar și elevului de 3 minus, care în UK nu rămâne corigent pentru că nu există corigențe):

JOCURI POLITICE SAU NEGLIJENȚĂ? DE CE MAREA BRITANIE A IEȘIT PE ULTIMUL LOC LA EUROVIZION.  O analiză The Spectator.

“James Newman este un compozitor carismatic și talentat, care însă nu are foarte multă experiență în interpretare. E bun. Dar a fi bun nu este suficient pentru Eurovizion.”

Furie și autovictimizare naționalistă

OARE AR TREBUI SĂ BOICOTĂM CONCURSUL EUROVIZION DUPĂ CE S-AU RĂZBUNAT PE NOI PENTRU BREXIT? VOTAȚI!- The Daily Express

Philip Schofield, prezentator la o emisiune teve de dimineață: “Nici măcar Robbie Williams n-ar putea să câștige concursul pentru noi dacă l-am trimite. Totul e prea politic și împotriva noastră.”

Băi, nu știu, prieteni. Încercați să-l trimiteți pe Robbie și mai vedem.

Cât despre România, eu cred c-ar trebui s-o înscriem pe Loredana cu Manele All Stars la anu’. Sunt sigură că mai scrie Costi Ioniță o chestie cu priză la public dacă îl rugăm frumos.

4 gânduri despre „Royaume Uni, pas de points”

    1. Islandezii sunt foarte simpatici dar nu am ce să zic de ei ca să fac mișto, sunt deja autoironici.

  1. Eurovision este foarte politizat. Faptul ca UK a ieșit din EU a fost taxat. Nu are nici o legătură cu muzica și ABBA a fost ultima formație care a câștigat pe bune concursul. Concursul e atât de nedrept încât italienii renunțaseră la un moment dat să mai participe.

    1. Chiar nu înțeleg de ce tot zice lumea chestia asta cu Brexitul, ce treabă are UE cu Eurovizionul? Ce, Australia, Israel, Azerbaidjan, Rusia sunt în UE? Mi-aduce aminte de colegul meu de apartament care credea că odată cu Brexit ieșim automat și din Eurovizion.

      Sigur că politica e parte din joc dar candidatul britanic chiar a fost foarte plicticos, la Eurovizion cheia să fii memorabil, catchy și un pic stupid. De altfel, mie m-au plăcut mulți dintre câștigători de-a lungul vremii, inclusiv Ruslana, Lordi, Dana International și alte ciudățenii, nu-s snoabă. Pot să fredonez și-acu cântecele respective.

Comentariile sunt închise.