Vaccinuri și anșoa

Acum câteva săptămâni am făcut un masterclass de ilustrație editorială (onlain, bineînțeles), pentru care am primit un dosar mare de articole ilustrabile din care trebuia să ne alegem doar unul. În timpul cursului, eu l-am ales pe ăsta, un editorial despre cât de mișto e să nu răspunzi la telefon și uațapuri câteodată. Iată ce a ieșit:

După aia m-am gândit că ar fi de folos să mai exersez și să ilustrez și alte articole din dosar folosind aceleași tehnici. Iată ce am produs pentru un editorial culinar, o pledoarie pentru anșoa. Ăsta era din Financial Times și nu l-am găsit onlain fără paywall, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt vizavi de ideile principale: multă lume detestă anșoa (serios?), dar anșoa e gustoasă dacă e proaspătă și de calitate, ba chiar poate adăuga arome nebănuite altor ingrediente.

Apoi am încercat și un articol politic, tot din The Guardian, despre cum unele țări sunt mai egale decât altele când vine vorba de acces la vaccinurile anti-Covid. Nu prea îmi place cum a ieșit, dar mi-era deja lene și am mers  cu ideea cea mai evidentă.

Apropo, am făcut cândva și-o ilustrație editorială pe bune, ca un om serios (a apărut în Școala9 în 2018). Mi-ar plăcea să mă ocup cu asta dacă s-ar găsi mai multă lume să mă plătească pentru așa ceva.

2 gânduri despre „Vaccinuri și anșoa”

Comentariile sunt închise.