Moartea unui Om de Zăpadă: tragedie în mai multe acte

Om de zăpadă, Surrey, ianuarie 2021. Nu e ăla din poveste dar ar fi putut să fie

24 ianuarie, The Guardian

Zăpada înseninează peisajul din Marea Britanie, dar precauțiile anti-Covid sunt „încă necesare”

Atmosfera întunecată de lockdown a fost înseninată duminică de strălucirea rară a zăpezii așternute peste majoritatea țării, dar poliția a reamintit publicului să se bată cu bulgări de zăpadă numai în propriile grădini, și numai cu oamenii cu care s-au izolat într-o bulă.

28 ianuarie, The Telegraph

Gunoier care a decapitat un om de zăpadă în stil kung-fu, concediat de consiliul local

Un gunoier  a fost demis de consiliul local după ce a dărâmat capul unui om de zăpadă în timp ce era la serviciu. Angajatul de la salubrizare a fost surprins de camerele de supraveghere dând o lovitură de picior creației de 2 metri aflate pe o potecă din fața unei case.

Se pare că lovitura a fost administrată cu piciorul drept în timp ce gunoierul aștepta golirea unui coș de gunoi. Incidentul s-a întâmplat în Hereford, în urma ninsorilor din weekendul trecut.

O femeie în vârstă de 25 de ani a declarat că fiul ei în vârstă de trei ani construise omul de zăpadă. Ea spune că băiatului îi place să facă semn cu mâna gunoierilor în fiecare săptămână și a fost șocată să vadă că gunoierul „face așa ceva în fața copilului”.

29 ianuarie, Hereford Times

Familia afectată speră că gunoierul care a dat cu piciorul în omul lor de zăpadă „se va gândi mai bine la acțiunile sale”

O familie din Hereford speră că gunoierul care a distrus omul de zăpadă al copiilor lor se va gândi mai bine la acțiunile sale pe viitor după ce a fost concediat de consiliul local. Un băiețel în vârstă de trei ani a plâns râuri de lacrimi când l-a văzut pe atacator decapitându-i creația cu o lovitură în stil Bruce Lee.

Tatăl furios al copilului, de profesie administrator de sisteme IT, l-a criticat aspru pe gunoier, declarând: „Este atât de lipsit de sentimente. Toți copiii din cartier au construit omul de zăpadă împreună, bineînțeles respectând distanțarea socială. Când l-am văzut pe acest bătăuș folosind omul de zăpadă al copiilor drept sac de box, am fost îngrozit. M-am plâns prin e-mail companiei la care lucra și ei mi-au spus că au declanșat procedurile disciplinare. Fiului meu îi plăcea să se uite la gunoieri pe fereastră de obicei, dar acum e prea supărat să mai facă asta „.

Cuplul a contactat Consiliul Local Herefordshire, care s-a declarat dezamăgit de comportamentul gunoierului și a confirmat că era angajat printr-o companie privată, care nu îl va mai chema din nou.

30 ianuarie, Evening Standard

Gunoierul refuză să-și ceară scuze pentru distrugerea omului de zăpadă

Un gunoier care a fost concediat după ce a fost filmat lovind cu piciorul un om de zăpadă a refuzat să-și ceară scuze și i-a numit pe criticii săi „fulgi de zăpadă”.

„Da, am lovit omul de zăpadă. Nu, omul de zăpadă nu are sentimente”, a spus gunoierul. „Lumea moare în dreapta și-n stânga de un virus, asta e problema cea mai mare în lume acum. Omul de zăpadă n-ar mai fi fost acolo a doua zi pentru că s-ar fi topit. Nu înțeleg de ce s-a ajuns aici.”

31 ianuarie, Daily Mail

Nu este pentru prima dată când gunoierul intră în bucluc

În iulie anul trecut, el a fost condamnat la 120 de ore de muncă în folosul comunității și a fost obligat să plătească 250 de lire sterline pentru că a atacat un barman și a lovit doi ofițeri de poliție la beție.

Pe  4 iulie, când restricțiile fuseseră ridicate în așa-numita „Super-Sâmbătă”, gunoierului i s-a refuzat intrarea într-un pub pentru că era prea beat. După ce a refuzat să plece, el l-a luat pe barman de cămașă și l-a împins în timp ce țipa și înjura, apoi, la sosirea poliției, a amenințat că va sugruma un ofițer cu cătușele cu care au încercat să-l aresteze.

Gunoierul a declarat: „Sunt un killer de oameni de zăpadă, nu? O să fiu tată în curând, dar mi-am pierdut locul de muncă, sunt f***t din cauza unui om de zăpadă. Am și eu o familie de hrănit.”

31 ianuarie, The Independent

Mii de oameni au semnat o petiție pentru reangajarea gunoierului „ucigaș de oameni de zăpadă”

Aproape 2000 oameni au semnat o petiție prin care îl sprijină pe gunoierul în vârstă de 19 ani și cer să îi fie înapoiat locul de muncă. Gunoierul spune că a încercat să-și ceară scuze familiei afectate prin social media, dar aceștia l-au blocat.

Un reprezentant al Consiliul Local Herefordshire a declarat: „Înțelegem interesul pentru această știre locală dar nu putem comenta nimic la ora actuală. Această persoană era angajată printr-o companie privată, care acum se ocupă de problemă prin departamentul lor de resurse umane, conform propriilor reguli și standarde.”

VA URMA? Zăpada s-a topit între timp.