E timpul pentru o scrisoare de la vecina mea!

Hei, prieteni, dușmani, cititori și jumătate! Știți ce nu se mai întâmplase de multișor? Răspuns corect, o scrisoare de la vecina mea!

Sosită azi, adresată tuturor locatarilor din clădire:

„26 ianuarie 2021

Salutare tuturor, sper că sunteți bine. După cum i-am spus deja lui Vasile, sunt îngrijorată de situația din parcarea noastră. Mașina mea este mică și parcată la doar 0,6 m distanță de peretele exterior, dar există atât de puțin spațiu pe partea cealaltă a locului de parcare, încât Vasile a trebuit să parcheze la o distanță de numai 0,3 m de mașina mea.

Problema începe în mod clar de la celălalt capăt al parcării, cu Apartamentul 5 parcat prea departe de gardul de la marginea spațiului lor. Când am verificat și măsurat în weekend, erau la 1,1 m de gard în partea din față a spațiului și la 1,5 m de el în partea din spate a spațiului. Evident, ei parchează așa pentru a le facilita manevrele de intrare și ieșire, dar asta nu este foarte corect față de ceilalți rezidenți. Ieri le-am lăsat o scrisoare politicoasă, subliniind că acest lucru împinge celelalte mașini mai departe de-a lungul parcării și lasă spațiu insuficient pentru mine și Apartamentul 2, și întrebându-i dacă pot încerca să parcheze un pic mai aproape de gard în viitor.

În speranța că vor acționa în consecință, vă rog să vă întreb dacă puteți cu toții să încercați să parcați puțin mai departe în acea direcție? Având în vedere copacii și curba din zid, fără un telemetru cu laser este dificil să stabilim exact unde se află punctul de mijloc al peretelui din spate deocamdată. Dar, încercând să-l măsor cât de bine am putut cu o ruletă, mi s-a părut că este probabil undeva la aproximativ 10 cm în stânga vârfului fisurii verticale din perete, în spatele locului de parcare alocat Apartamentului 3. Deci, Gogu, atunci când spațiul o permite, ai putea să-ți propui să-ți centrezi mașina în acea locație? Dacă toată lumea parchează apoi la o distanță rezonabilă, cred că utilizarea spațiului ar fi mai corectă pentru mine și Apartamentul 2.

 

Mulțumesc mult,

Aristița de la Apartamentul 1.”

Câteva precizări:

 1. Parcarea clădirii noastre are în principiu câte un loc pentru fiecare apartament, dar locurile nu sunt separate prin linii, așa că fiecare parchează orientativ și ochiometric.
 2. Într-un articol anterior pe subiectul parcării am zis că Aristița nu are mașină și vreau să rectific această eroare. Am greșit pentru că la momentul respectiv nu mi-era clară geografia și alocarea locurilor de parcare, vă rog să mă iertați. Între timp mi-am dat seama că locul ocupat de o grămadă de fiare vechi care părea abandonată este acela al Aristiței. Aristița nu și-a mai mișcat mașina de vreo 25 ani, conform propriei declarații, și în general nimeni nu cred că ar mai putea să o miște decât cu buldozerul sau prin posesiune demonică a la Christine a lui Stephen King.
 3. Alte scrisori de la vecina mea aici și aici.
 4. Un telemetru cu laser UN TELEMETRU CU LASER WTF

8 gânduri despre „E timpul pentru o scrisoare de la vecina mea!”

 1. Fiat 126 nu este un munte de gunoi! Merge la fel de bine ca ultima data cand a fost pornit in 1990.

 2. Aici locurile de parcare sunt marcate. Un vecin mi-a atras atenția că nu parchez mașina perfect aliniata cu linia de demarcație. Tot ce are legătură cu autoturismele în DE e foarte important. I-am zis ca să zică mersi că parchez pe un singur loc. Vecinul din RO putea să parcheze pe două locuri și sa îl blocheze în același timp pe al treilea.

  1. Cred că vecina mea are nevoie să petreacă un an-doi la bloc în București ca să-i mai treacă fandoseala, sincer. Problemele ei închipuite sunt cam de om răsfățat.

 3. nu știu exact ce părere să am despre onestitatea soțulului/partenerului/amantului Aristiței, având în vedere că poate aprecia corect (cred, așa am dedus din text) cât înseamnă 10 cm. (sau i-a apreciar telemetrul?! chiar și așa, Aristița n-a părut șocată de rezultat)

 4. Eu incerc sa imi dau seama cati ani are Aristita, avand in vedere preocuparile ei. Si, la fel, cat timp poate sa aiba femeia asta??!!

 5. tocmai citesc ”britt-marie a fost aici” de fredrick backman. britt-marie a fost personaj secundar în ”bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”. aristița și britt-marie din ”bunica” seamănă foarte tare. în cartea curentă autorul decide să-i mai dea o șansă.

  ps. titlurile originale sunt în suedeză și peste puterile mele.

Comentariile sunt închise.