Desene din carantină, episodul 10

Anul trecut am încercat și eu să mă țin de Inktober, provocarea artistică în care oameni din toată lumea fac în fiecare zi câte un desen în cerneală pe baza unei liste de teme date. Doar că e al naibii de greu să te ții de desenat ceva acătării în fiecare zi timp de o lună și n-am terminat niciodată. Există însă o gamă largă de provocări artistice adiacente în luna octombrie, așa că anul ăsta încerc una care nu-ți cere să desenezi chestii decât în zilele de weekend. Până acum merge, chit că în general le-am făcut în marțea de după uichend. Așadar:

MĂR

Un măr rău le strică pe toate celelalte, cum zice englezu’.

LANTERNĂ VECHE

Atâta mi-a trecut prin cap, știu și eu că un far nu e lanternă, mulțumesc.

HAINE DE TOAMNĂ

Niște sturzi în penaj de iarnă și unul care a uitat să se schimbe.

BROASCĂ

O relație toxică.

LUNĂ/STELE

Aici am făcut alegerea cea mai evidentă pentru cine mă știe și cunoaște.

MÂNCARE DE TOAMNĂ

Gogu mi-a făcut la un moment dat în această carantină o supă de dovleac foarte bună, l-am întrebat ce a pus în ea și asta e ce și-a putut aminti din ingrediente.

Și, în fine: CIUPERCĂ

Pentru că am avut chef să desenez ceva în stil mai „realist”, iată un șoarec de câmp pe o ciupercă, modelul fiind o poză luată la nimereală de pe net.

Apropo de șoareci de câmp: am căutat să aflu cum se numește în românește rozătorul mic și foarte răspândit VOLE. Folosind denumirea latinească ca indiciu se pare că e vorba de șoarece de câmp (FIELD VOLE) sau șoarece scurmător (BANK VOLE), dar VOLE nu este șoarece și asta e clar pentru oricine a văzut și șoareci precum și VOLES.

Eu am văzut un VOLE în pădure zilele trecute și am și dovadă fotografică, dar întrebarea e dacă avem de-a face cu un FIELD VOLE/ȘOARECE DE CÂMP sau BANK VOLE/ȘOARECE SCURMĂTOR. Nu știu cum să mai folosesc sondaje pe WordPress pentru că firma care le făcea a dispărut sau ceva de genul ăsta, dar încurajez cei 2 cititori și jumătate să voteze în comentarii.

2 gânduri despre „Desene din carantină, episodul 10”

  1. M-am speriat cînd am vazut pe Wiki cîte feluri de soareci sînt!
    Cred ca depinde de locul unde l-ai vazut, în franceza e campagnol des champs ou des bois, ultimul aducînd cu veverita la culoare, de unde si denumirea campagnol roussâtre! (roscat). Dar în engleza vad ca e bank vole, adica scurmator pe malurile apelor?!
    Eniuei, în poze e cam mic ca sa ne dam seama!

    1. Era într-un soi de parc natural, noi eram în zona păduroasă, dar există și câmpuri prin apropiere, și iazuri/râulețe…

      Da, există pe lume o gamă largă de rozătoare cu nume amuzante. De exemplu, Șoarecele Cățărător Remarcabil.

Comentariile sunt închise.