Brexitești, nu Brexitești, vremea Brexitului trece

Săptămâna viitoare Brexitim din UE. Sau nu Brexitim. Sau Brexitim. S-ar putea să Brexitim de fapt peste două luni, sau peste trei luni. Sau peste doi ani. Sau deloc. Nu e foarte clar.

Ceva se întâmplă, în orice caz. Sau: nu se întâmplă.

Încerc să nu mai citesc știrile politice din UK. În câte feluri diferite poți să zici: “Habar n-avem ce-o să se întâmple”? Primul ministru nu știe, miniștrii nu știu, parlamentul nu știe, ziariștii nu știu. Angajatorii mei nu știu, și-mi trimit conștiincioși emailuri din când în când să mă anunțe că nu știu. „Ce se întâmplă pe acolo?” mă întreabă mama, iar eu răspund onest că nu știu. Pe stradă au început să apară postere informative frumos ilustrate: “Marea Britanie iese din UE pe 29 Martie. Intrați pe site-ul ăsta ca să aflați ce înseamnă treaba asta pentru biznisul dumneavoastră!” Dar pun pariu că dacă aș intra pe site-ul ăla mi-ar zice că habar n-au, și oricum n-am biznis. Deci nu intru.

Cel mai nasol Brexit e, cică, Brexitul fără un acord cu UE- „no deal”. Dar să ne calmăm, Parlamentul a votat că nu vrea No Deal Brexit. Parlamentul a votat că nu vrea nici deal-ul pe care l-a obținut Tereza Mei. Parlamentul a votat că nu vrea alt referendum. Parlamentul a votat că nu mai vrea să plouă afară când au ei grătar. Am să votez și eu să nu îmbătrânesc niciodată, să am volum la păr și să mă angajeze Hayao Miyazaki la studioul lui de animație. Trăim în democrație, votul rezolvă tot. Tereza Mei a zis că ea alt deal nu le dă.  Săptămâna viitoare se votează iar deal-ul Terezei care a fost deja respins la vot de două ori. Sau nu se votează. Între timp, pentru că nimeni nu hotărăște nimic, dacă nimeni nu face nimic o să fie tot No Deal Brexit.

Iar în caz de No Deal Brexit rămânem fără mâncare, fără medicamente, fără hârtie igienică, fără paleți, vin vremuri căcăcioase. Sau nu vin. Nu e foarte clar.

Eu una m-am pregătit.  Am cumpărat o pungă mare de orez, una de paste și niște supe la conservă. Am mâncat deja câteva supe pentru că mi-a fost foame și mi-era lene să fac alte cumpărături. Deci de fapt nu m-am pregătit. Ceva între, să zic- adecvat situației.

„Oare ar fi trebuit să cumpăr mai multe conserve?” mi-am întrebat psihoterapeuta. Pentru că după cum știți, niciodată nu-mi dau seama singură cât e rezonabil să mă anxiez. „Eu nu cunosc pe nimeni care cumpără conserve pentru Brexit”, a zis ea, mângâindu-și calmă pisica.

Dumnezeu cu mila.

Până termin de apăsat Publish precis o să mai zică vreun om important de enșpe ori că nu știe nimic. Stați așa, că ține Tereza ceva spici la televizor.

3 gânduri despre „Brexitești, nu Brexitești, vremea Brexitului trece”

  1. O sa fie totul mai scump, in rest nu se va schimba nimic. Comerciantii se vor folosi de acest eveniment ca sa scumpeasca totul, cu sau fara taxe. Probabil ca cineva va castiga mai multi bani ca acum cand totul va fi mai scump, acel cineva care probabil a pompat milioane in campania pro-brexit. Totul are legatura numai cu banii. Crezi ca statul german a primit milioane de emigranti din ratiuni umanitare? Nu, i-a primit pentru ca au nevoie de forta de munca ieftina si de chiriasii pentru locuintele insalubre unde se platesc chirii uriase. Intereseaza-te cine e corporatia Vonovia si o sa vezi cine face miliarde din chirii din 2015 incoace.

  2. Am citit undeva ca regele George, cred ca tatal hoascai care e acum regina, a fost in razboi cu el insusi cand Pakistanul si India erau in razboi, ca rege al ambelor tari. Asta e una din multele chestii ilogice din UK. Si unuia din Noua Zeelanda ii trebuie viza desi e inca parte din coroana iar unul din europa nu ii trebuie viza. A si am mai citit ca primaria Londrei plateste chirie pe niste terenuri coroanei in baza unui act de la 1240. Si inca e in vigoare o lege care reglementeaza vanatoarea cu arcul, cred ca la fel de veche, dar care nu au de gand sa o abroge. Cred ca e interesant sa fi avocat in UK.

Comentariile sunt închise.