Mickey Mouse? No, Donald Duck!

donaldpostas

Iată că am un blog suficient de vechi încât să pot să-mi reciclez propriul conținut, de pildă acest articol scris în onoarea rățoiului Donald când aveam 21 (!) de ani. Azi e 9 iunie, ziua de naștere a lui Donald (a apărut pentru prima dată în filmulețul The Wise Little Hen în 1934). La mulți ani deci singurului Donald care contează, erou al clasei muncitoare și etern ghinionist. Și da, sunt în continuare fan Donald, iar colecția mea de benzi desenate s-a mărit simțitor între timp.

Nadia bate câmpii

Pentru că mi-am petrecut ziua de ieri (re)citind benzi desenate Disney de prin anii 1940, voi încheia seria amintirilor din copilărie care mă chinuie în ultima vreme cu o analiză literară comparativă profundă.
Aşadar, cinci motive pentru care Donald Duck merită să-l iubim mai mult decât pe Mickey Mouse:

1. Mickey e personajul principal. Deci e proiectat special ca să aibă parte de toată dragostea. El e eroul. Iar mie nu-mi place să mi se spună de cine să-mi placă. În schimb, Donald a fost inventat de oamenii de la studiourile Disney ca să preia toate defectele pe care eroul Mickey, devenit prea popular, nu le mai putea avea fără să-şi strice imaginea. Şi a rămas pe nedrept în umbra eroului.

Vezi articolul original 848 de cuvinte mai mult