Șerloc Holmz nu rezolvă nimic

Am participat acu vreo două luni la un concurs de ilustrație care avea ca subiect pe nenea Șerloc Holmz (într-o copertă și trei povestiri), și cum n-am făcut nici o sfârâială cu ele m-am gândit să le postez aci.

Pe de altă parte, nu e deloc de mirare că n-am făcut nici o sfârâială ținând cont că nici măcar nu-mi place Șerloc Holmz din cale-afară. Din cele trei povestiri pe care le-am avut de citit pentru concurs:

-într-una din ele soluția e foarte evidentă

-în alta Șerloc nu rezolvă nimic pentru că îl păcălește o gagică care se pricepe la deghizări mai bine decât el

-în cea de-a treia Șerloc explică clientului în linii mari ce s-a întâmplat (deși era evident), dar criminala scapă și nimeni nu mai aude de ea vreodată.

Și totuși presupun că Șerloc și-a luat banii în toate trei cazurile de mai sus. Cum mă fac și eu Șerloc?

4 gânduri despre „Șerloc Holmz nu rezolvă nimic”

 1. Pai, mai intai iti trebie o palarie. Dar nu de orice fel, ci una de calitate, facuta de un mester palarier cu experienta din toc de batoc. Apoi, nu ti-ar strica o pipa; daca nu esti fumatoare, te poti preface barem. Nu in ultimul rand, ai nevoie de lectii de gestica si mimica pentru a intra cat mai bine in pielea lui Serloc.
  Sper ca sfaturile mele ti-au fost de folos, iar daca nu-ti sunt suficiente, atunci aducem Duceasa sa-ti explice cum sta si cu morala care rezulta din orice caz.
  O zi buna !

  1. Am o pălărie roșie de bună calitate (chinezească de pe Amazon autentică), iar o pipă cred că pot să împrumut de la Gogu. Dar pentru un Sherlock cât mai la obiect cred că îmi trebuie si ceva cocaină.

   1. Nu cred ca-ar fi o reproducere fidela a lui Sherlock sa utilizezi cocaina, caci pe vremea lui Conan Doyle nu se inventase inca drogul asta… Opiul era la moda atunci. Daca n-ai opiu original, poti folosi eventual „opiul popoarelor”, adica religia. … Sigur, citiorii tai fideli te-ar putea acuza c-ai facut din Sherlock un comunist, o ciuma rosie, da’ le poti da cu tifla si sa-l faci pe Sherlock popa contrabandist cu opiu al popoarelor…. Parerea mea.

   2. Hm, este ca n-ai mai citit Sherlock de mult? The Sign of the Four incepe cu o scena in care eroul nostru isi baga cocaina direct in vena (dupa ce Watson il intreaba: „Azi ce bagi, morfina sau cocaina?”). Pe atunci era un stimulant perfect legal, si Coca-Cola avea cocaina in ea in reteta initiala contemporana cu era victoriana.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: