O scrisoare de la vecina mea

„Către rezidenții imobilului din strada Pacienții, numărul 11 bis: am să vă comunic un lucru important.

VIOLAREA SPAȚIILOR NOASTRE DE PARCARE!

Poate ați observat că în ultima vreme au fost vizibile, în mai multe ocazii, pe locurile noastre de parcare, vehiculele unor meseriași necunoscuți. Ieri am observat nu una, nu două, ci trei furgonete! Câteodată, furgonetele în cauză au în parbriz bilețele în care proprietarii lor anunță că se află la lucru în strada Sapienții nr 12 (casa în stil victorian de lângă biserică).

Acum trei săptămâni, l-am abordat pe unul dintre meseriași. L-am făcut să mărturisească numele femeii pentru care lucrează: doamna Mița Popescu, care, pare-se, l-a mințit că deține permisiunea de a folosi parcarea noastră. Imediat, m-am îndreptat spre casa doamnei Popescu. La insistențele mele, doamna Popescu a recunoscut că folosește parcarea noastră și că le-a spus și muncitorilor care lucrează pentru ea că au voie să procedeze asemenea! Doamna Popescu pretinde că cineva din clădirea noastră, o persoană al cărei nume (ce coincidență convenabilă!) nu și-l amintea, i-a spus că e în regulă să facă asta și că e un comportament firesc și primitor între vecini să o lăsăm pe ea și pe muncitorii ei să ne folosească parcarea. Eu i-am explicat că se înșală, că ceea ce face nu e deloc în regulă- se numește încălcarea proprietății private, și avem și-așa destule probleme cu persoane care ne folosesc parcarea fără să aibă legătură cu clădirea noastră. Am rugat-o să înceteze! Și totuși, manevrele ei continuă, iar când am încercat să vorbesc cu ea din nou, muncitorii care lucrează în casa ei mi-au spus că nu e acasă. Cu alte ocazii, pur și simplu nu a răspuns la ușă când am sunat, cred că se ascunde de mine.

În ultimele săptămâni, am început să fotografiez zilnic toate vehiculele pe care le văd în parcarea noastră, inclusiv plăcuțele lor de înmatriculare, și să le las pe parbriz bilețele în care explic proprietarilor că am fotografii cu vehiculul lor, că nu mi-e teamă să le folosesc la nevoie, și că doamna Mița Popescu nu are nici un drept să parcheze acolo, darămite să mai permită asta și vizitatorilor ei. Am de gând, de asemenea, să îi scriu doamnei Popescu o scrisoare astăzi. Vreau să o fac să înțeleagă că felul în care procedează e ilegal și se constituie într-o încălcare a proprietății private. Pe deasupra, prin lipsa ei de crasă de onestitate, îi încurajează și pe angajații ei să încalce legea! În scrisoarea mea, o voi ruga (din nou) să înceteze.

Aș vrea să vă rog pe această cale să vă alăturați eforturilor mele. În cazul în care o vedeți fie pe doamna Popescu, fie pe vizitatorii ei în parcare, vă rog să vorbiți cu ea/ei negreșit și să le explicați că violează o proprietate privată. Nu vor fi greu de identificat, vă veți da seama că sunt ei dacă îi vedeți traversând strada Sapienții dinspre casa ei, sau înspre casa ei, care, după cum am menționat mai sus, se află la numărul doisprezece. Dacă ne unim eforturile și întărim mesajul suficient, poate vor înțelege în cele din urmă!

Vă mulțumesc.

Aristița Piscupescu

Apartamentul 1″

P.S. 1. Unele nume și date personale au fost schimbate pentru păstrarea anonimității celor implicați, dar altminteri această scrisoare a fost adevărată, e reală și va fi autentică.

P.S. 2. Aristița nu are mașină.

P.S. 3. Aceasta e doar una din numeroasele scrisori de una-două pagini primite de la Aristița de când ne-am mutat în imobilul din strada Pacienții. Scrisorile sunt tipărite de Aristița în mai multe exemplare și strecurate în cutia poștală a fiecărui colocatar.

14 gânduri despre „O scrisoare de la vecina mea”

  1. Ne trimite si scrisori despre reciclare, dar alea nu-s asa interesante, doar insira recipientele care se recicleaza si care nu, si in ce tomberoane trebuie puse.

 1. In zona mea se taie noaptea rotile masinilor parcate ilegal, toate 4. Sunt saptamanal astfel de cazuri, cred ca sunt organizati si nu sunt dintre vecini. Pur si simplu sunt oameni care iau o noapte orasul la picior si fac asta. Numai cele parcate gresit.
  A mai fost o problema cu masini incendiate. Faptasul era un pompier voluntar, si-au dat seama ca e el pentru ca ajungea mereu primul la incendii.

 2. Cu stirile de aici se poate face un serial. Vineri s-a judecat cazul unei femei care impreuna cu amantul si-a omorat sotul cu o maceta si al unui cuplu de tineri care au omorat si transat un prieten de familie ca sa ii fure masina si 2000 de euro. Bucatile au fost aruncate intr-un rau. Toti sunt germani. Ma sperie cazurile tot mai dese de sotii care isi injunghie sotii, deja am facut disparut cutitul mare din bucatarie.
  Cazurile de piromanie sunt foarte dese aici, foarte greu l-au prins pe unul care incendia hambare, aproape ca a pus pe butuci zootehnia din zona.

  1. Aici in Anglia sunt la moda atacurile cu acid in ultima vreme. Lumea isi arunca acid in ochi intr-o veselie, o ministresa a zis ca trebuie niste legi anti-acid mai stricte ca nu se mai poate asa.

   1. E posibil ca obiceiul să fi fost adus din „colonii” (e posibil ca gradul de politicaly incorectness al frazei să atingă culmi greu de egalat). Am citit de-a lungul timpului diverse articole despre obiceiul masculilor indieni (pachistanezi, ceva din zona aia de lume, cunoștințele mele în domeniul geografiei sunt vagi și neclare) de a le stropi cu acid pe față pe fetele care i-au părăsit/refuzat/nu i-au băgat în seamă și în general le-au lezat orgoliul. (Mai rar femei care să stropească bărbați).

   2. Sunt insa femei care se stropesc intre ele. Citisem in ziar despre 2 tipe care s-au certat si au recurs la aceasta metoda ca sa-si regleze conflictul.

 3. Acum in topul stirilor e Catalin C., sofer de tir roman care anul trecut a omorat o tanara care facea jogging. Se pare ca nu a violat-o si nu o cunostea. Ma irita faptul ca se accentueata foarte mult faptul ca era roman, parca vor sa scoata in evidenta asta. Cand un azilant face asa ceva nu se precizeaza originea lui si nici faptul ca e azilant, deja noi stim ca e azilant numai din acest fapt. Cand altcineva face ceva rau se precizeaza de o suta de ori ca e german, roman sau polonez. Cand nu se zice nici nume si nici originea e clar azilant. Cacaturile astea de „discriminare pozitiva” au facut ca un dobitoc ca Trump sa ajunga presedinte si un partid ca AfD in Parlament. De abia asteapta ca un est-european sau chiar un german sa faca o prostie ca toata presa sa urle sus si tare: uite si astia sunt rai, nu numai afganii sau tunisienii!

 4. Se pare ca tiristul ala a mai violat si omorat o femeie in Austria, cu cativa ani in urma. Si il suspecteaza si de altele. Avea acasa nevasta si copii. O sa ii dea cel mai probabil pe viata. Are o figura de om finut, linistit, tipul ala de baiat cuminte, criminal si violator in serie. 😂

 5. OK, eu deja mi-am pierdut interesul pentru aceasta conversatie despre crime, violuri, incendii si vaicareli romanesti despre cum vesticii sunt rasisti cu noi si nu suficient de rasisti cu altii despre care noi credem ca merita sa fie vesticii rasisti cu ei.

Comentariile sunt închise.