Barbie plus Midge egal love

b-still-04

Parcă Midge o chema pe prietena roșcată a lui Barbie, nu? Eu așa țin minte din revistele cu Barbie pe care le colecționam când eram mică (după cum se vede treaba, am trecut prin toate stadiile pasiunii pentru trenduri culturale uberfeminine: Barbie, Sailor Moon, Spice Girls, Andre, Britney Spears). În orice caz, am luat un interviu unui băiat care-a făcut un filmuleț animat foarte distractiv, în care Barbie e lesbiană și-l părăsește pe plicticosul de Ken (după ce mai întâi îl omoară în tot felul de vise și fantasme lynchiene.) Citiți AICI. 

De fapt, Ken a fost întotdeauna cam în plus, dacă stau să mă gândesc bine. Și-a dorit cineva vreodată un păpușoi Ken? Viața păpușească a lui Barbie se învârte în întregime în jurul altor fete și femei de plastic (conform foto-benzilor desenate din revistele mele, surse aprobate de producător și deci demne de încredere): surorile ei Skipper, Stacie și Kelly (habar n-aveați că Barbie are 3 surori, eh?), prietenele ei Midge și Teresa, și varii femei care mai apăreau pe la cele 1457 de joburi la care se pricepe Barbie. Iubitul ei de plastic e acolo doar ca să confirme că Barbie e o Fată Normală și Social Acceptabilă, cu Interese Normale. Altminteri, sincer, cine și-ar pierde vremea jucându-se cu Ken? Nici măcar Barbie nu vrea să se joace cu Ken.

4 gânduri despre „Barbie plus Midge egal love”

  1. trista concluzie. dar cam asa de vede de aproape sau de departe. Ken a fost doar un accesoriu. in realitate Barbie e doar o fantezie care a degenerat intr-un simbol, dar ce simbol …?

    1. Nu stiu daca e trista, in orice caz pt Barbie e vesela, pare ca se distreaza mai bine cu Midge :))

      Aveam pe vremuri niste albume cu papusi Barbie de colectie si imi placea sa le rasfoiesc doar ca sa ma holbez la costume, unele erau opere de arta de-a dreptul. Cred ca daca o luam pe Barbie doar drept ceea ce e, o papusa cu haine frumoase si-atat, e chiar simpatica.

  2. Un banc vechi: de ce Ken nu are nici un accesoriu si Barbie asa de multe? Pentru ca au divortat si acum Barbie are casa lui Ken, iahtul lui Ken, masina lui Ken, undita lui Ken etc.

    1. Meh, cred că mai degrabă Ken trăiește pe spinarea lui Barbie. Din poveștile din revistele cu Barbie reieșea că Barbie are cel puțin 15 cariere din care face bani, în timp ce ocupația lui Ken e incertă…

Comentariile sunt închise.