Cu colți și cu aripi de liliac

Count_duckula_titles

Și-l mai amintește cineva pe nenea ăsta, contele Rățoiula? Era la teve când eram eu mică (TVR2, parcă?)- un serial britanic despre un rățoi vampir vegetarian, care locuiește, bineînțeles, în Transilvania.

Ei bine, pare-se că vampirii în desene animate pot fi numai vegetarieni, să nu se supere familiile sensibile: Cartoon Network lansează „Iepuricula”, unde protagonistul e, ați ghicit, un iepuraș vampir vegetarian.  Am făcut un interviu cu Jessica Borutski, producător/regizor, și îl puteți citi aici.  Ori de câte ori scriu articole de soiul ăsta îmi pare rău că n-am mai mult timp să le bibilesc, dar nu sunt plătită pentru ele și treaba care-mi plătește chiria are deci prioritate, ziua are numai 24 de ore, și uite-așa se micșorează șansele să câștig vreun Pulitzer cu jurnalismul meu despre desene animate, ceea ce presupun ca îmi micșorează și șansele de a face asta pe bani eventual.

În fine. Citiți, că e cu iepurași și cu vampiri. Am vorbit și despre violența din desenele animate vechi a la Looney Tunes, care e, cică, din ce în ce mai inacceptabilă pentru părinții din ziua de azi. În cazul de față era vorba despre America, dar mi s-a zis de către oameni cunoscători că se aplică și pentru România. Amuzant, dacă ținem cont că majoritatea părinților n-au nici o problemă când e vorba să manifeste ei violență împotriva propriilor copii. Vă las cu niște muzică despre vampiri.