PRIMAR VENETIC ȘI PĂGÂN ÎN LONDINIUM!

Gata, s-a ales primarul. Eu n-am votat cu el, dar n-am nimic împotrivă: un primar anti-Brexit e mai bun decât unul care să se folosească de poziția nou-câștigată ca să mai facă până la referendum niște propagandă împotriva ălora ca mine. Câștigătorul e musulman, și după cum știți, îmi sunt antipatice toate religiile, precum și oamenii care vor să mi le bage pe gât, dar aici nu cred că a fost cazul, și în plus, avem de-a face cu un cetățean care a votat pentru căsătoriile gay și se declară feminist și energic în lupta cu antisemitismul, poziții publice care, chiar dacă or fi doar trompetă politică, îl fac deja mai progresist decât orice candidat la orice post din întreaga istorie a României. Așa că ar fi prea de tot să-i caut eu, o româncă, nod în papură cu bănuieli de înapoiere și conservatism religios. Credința și originea lui etnică pakistaneză nu sunt nici motiv de bucurie (cum zic unii, oarecum dubios pentru mine), nici de tristețe, în principiu ar trebui să nu ne pese deloc într-o lume modernă în care toată lumea are dreptul la oportunități și mintea destupată.

Dar bineînțeles că nu toată lumea are mintea destupată. Unul dintre contracandidați, de pildă, a stat cu spatele la învingător pe tot parcursul discursului de triumf, chestie care l-a făcut să pară, bineînțeles, un copil ofticos care nu știe să piardă, dar pe care el a descris-o pe pagina de Feisbuc a partidului drept „protest demn”. Am așteptat însă cu o pungă de popcorn mai ales reacțiile din spațiul internetic românesc, pentru că știam că ele or să existe, și eu sunt un om pentru care Internetul e principala ocupație. Așteptările nu mi-au fost deloc dezamăgite.

„Aș vrea un primar creștin-ortodox la Alep, în Siria, un altul la Rabat (unde e interzisă tipărirea în arabă a Bibliei), un primar catolic la Alger (unde creștinii au fost uciși cu miile în ultimele decenii) sau un prim edil ateu la Tripoli.

Sigur, după ce se opresc demolările de biserici din tot Orientul Mijlociu, după ce încetează decapitările de creștini puse pe Youtube, după ce sunt sistate expulzările de comunități monahale sau de parohii sărace din Beirut, după ce Boko Haram și Isis nu le mai dau creștinilor euharistie cu mitraliera și după stoparea asasinatelor teroriste în masă la Paris, Londra, Madrid și Bruxelles.”

Teodor Baconschi, politician liberal, fost ministru de externe, fost ambasador în varii țări. Stai, cum? Ministru de externe? Ambasador? Liberal?

Deci da, ăștia sunt oamenii pe care România îi trimite în diplomație, unde sunt plătiți să negocieze, să aibă tact, să fie deschiși la minte, să dezamorseze conflicte. Băi, și ne mai mirăm că n-are ursul coadă. Cu ăsta defilăm noi, un nene „liberal””diplomat” care zice într-un forum public că toți musulmanii, inclusiv ăia născuți și crescuți în Londra precum noul primar, sunt în aceeași oală cu Boko Haram.

Comentariile sunt de asemenea de mare angajament: „Scade vertiginos calitatea umană la nivel mondial!” zice cineva, pentru că, nu-i așa, oamenii ăi mai de calitate sunt ăia care seamănă cel mai mult cu noi. Altcineva deplânge lipsa de prevedere a coloniștilor de pe vremuri, care nu s-au obosit să-i și creștineze cu forța pe colonizați.

„In Londra castiga alegerile un individ care se lauda ca este prieten cu Hamas si Hezbollah. Urmeaza Paris, Bruxelles, Amsterdam, Berlin samd. Dar sa nu ne piedem cu firea, toti espertii si analishtii ne spun ca islamizarea Europei e hate-speech si un mit islamofob.”

Costin Andrieș de la În Linie Dreaptă, un site unde scriu în mod regulat intelectuali români mult-admirați ca Vladimir Tismăneanu sau Traian Ungureanu, preferatul meu. Cea mai îngrijorătoare chestie aici e că avem de-a face cu dezinformare de-a dreptul. Bănuieli de prietenie cu Hamas și Hezbollah au planat asupra liderului laburist Jeremy Corbyn, dar Sadiq Khan nu s-a „lăudat” cu asemenea prietenii, cum zice nenea Andrieș, ba chiar, ca un politician abil ce se găsește, s-a distanțat de Corbyn în presă și l-a certat că nu pune biciul pe antisemiții din partid. Una e să crezi tu, personal, că cineva e în secret prieten cu Hezbollah, e cu totul altceva să declari sus și tare că ăla s-a lăudat în public că e prieten cu Hezbollah. Prima e o opinie, a doua e scoasă din burtă.

„S-au tâmpit occidentalii ăștia”, zice cineva în comentarii, „și când te gândești că acum 30 de ani îi vedeam drept un model”. „London has fallen”, conchide cu tristețe altcineva, parafrazând titlul unui film de mâna a șaptea recent.

Să trecem la comentarii postate pe site-urile unor organe de presă teoretic ne-tabloide.

Hotnews:

„Tot inainte, spre mormant, tovarasi!”, zice, apocaliptic, john70. „Goodbye London, hello Sharia…”, punctează și kl4ws.

Misu, în schimb, îl felicită pe învingător:

„Băiatul din familie săracă și de imigranți a învins un evreu bogat cu legături cu Rothschild chiar în fieful evreilor din Europa.”

Ah, așa e, uitasem că românii îi urăsc parcă un pic mai mult pe evrei, cu tradiția noastră legionară de renume. De altfel, altcineva punctează că un pakistanez credincios e de preferat unui evreu ateu- oamenii cu frica lui Dumnezeu/Allah/Iehova se înțeleg mai bine între ei decât cu necredincioșii. Nu întâmplător habotnicii de tot soiul se unesc împotriva libertății de exprimare când e cazul. 

„Londra e plina de musulmani. Nu stiu ce zic statisticile, dar este imposibil sa gasesti un britanic get-beget in Londra, in special in est si centru … Londra este un oras musulman.”

De fapt, având în vedere că Londra are cam 12% musulmani, statistic vorbind e extrem de ușor să găsești non-musulmani, dar cine sunt eu să-l contrazic pe mitg, comentator pe Hotniuz?

„Londonistanezii au frica de un atentat si au ales imediat un primar musulman, sa se puna la adapost”,

zice a78.

Păi stai, ori ne duce la mormânt primarul pakistanez, ori ne pune la adăpost? Sunt deja nițel confuză.

Evenimentul Zilei

„ce naste din pisica soareci mananca. cu timpul musulmanul va manca din crestini sau,ma rog,catolici, la greu!”

Recunosc, nu știam că canibalismul face parte din religia islamică. Cineva însă îi răspunde la obiect că englezii nu-s catolici, ci protestanți, așadar niște eretici infecți care au întors deja spatele creștinismului adevărat. O poziție dubioasă, dacă ne gândim la disprețul intens pe care catolicismul l-a avut întotdeauna față de ortodoxismul estic.

„Si SUA ce presedinte o fi avand? Nu-i si acela tot musulman? Acesta va fi viitorul straluminos al intregii lumi, cu ,,democratia” capitalista de tip merkelist. Ce n-a reusit Suleiman Magnificul intr-o viata, a reusit Merkel intr-un mandat: islamizarea Europei. Musulmanen uber alles! O sa vadem toata Europa si America imbracata cu salvari si cu turbane, iar pitzipoancele cu cearceafuri in cap….”

Ai zice că după atâția ani s-o mai fi stins asta cu Obama musulman- dar iată că nu. Mă fascinează entuziasmul românesc masochist pentru forțe politice conservatoare din alte țări, cum ar fi republicanii americani- ținând cont că ele sunt aproape invariabil anti-străini și deci anti-români. Urmează previziunile bine informate:

„In 5 -10 ani europa o sa fie musulmana ,e bine ? e rau ? o sa vedeti voi ,dar o sa fie pre-a tirziu .”

Pentru a reuși asemenea performanță, să ajungă de la 5-10% la dominație absolută în zece ani, musulmanii europeni ar trebui să se înmulțească precum amibele, prin diviziune directă. Nu mi-e clar dacă comentatorul își dă seama că oamenii din alte culturi sunt tot oameni din punct de vedere biologic. Din fericire (sau nu), Sergei ne oferă o profeție mai realistă, via Baba Vanga:

„Anul 2016
Jihadistii (extremistii)vor folosi un arsenal de arme chimice asupra europenilor/Moartea vine din aer/Oamenii vor fi atinsi de aripa ingerului mortii pe nesimtite/Multi vor muri blestemand cu ultima suflare/
-Anul 2040/Legea Sharia va fi impusa peste toata Europa/Europa va deveni mulsumana/
Multe dintre ,,casele regale,,isi trimit oamenii pentru asi cauta radacinile in lumea mulsumana,pentru asi justifica si pregati trecerea in legea mulsumana/Azi un grup de migranti,maine o lege in favoarea lor,poimaine un primar de oras,pana cand va veti trezi cu Coranul obligatoriu de invatat in scoli,in numele multiculturalismului si libertati religioase/Vai de capul vostru/Primii pasi spre islamizarea Europei au loc chiar sub ochii vostri,cu largul concurs a unor politiceni rupti de ralitate si vanduti/”

Așa le trebuie, dacă sunt împotriva românilor, observă un comentator. Lasă că le-or da pakistanezii ce merită. Altcineva răspunde însă că englezii sunt împotriva românilor pe bună dreptate, pentru că suntem hoți, leneși și le trimitem numai țigani pe cap. Românii, o nație simultan megalomană și self-hating!

„Un musulman i-a traso evreului bine……”

Quod erat demonstrandum, vedeți mai sus.

„Simona nu era mai corect un titlu de genul :  pierd o importanta capitala europeana in detrimentul musulmanilor ?”

„Nu este de mirare. Si Bucurestiul l-a avut primar pe evreul Sorin Oprescu si nu s-a mirat nimeni. Ce sa mai vorbim de Iliescu si Nastase, amandoi metisi romi. Din pacate, musulmanul londonez mai este si de stanga.”

Stânga politică, mai rea pentru români decât califatul islamic, pare-se.

Adevărul

Și aici lucrurile încep apocaliptic. „Începutul sfârșitului!” strigă cineva.

gigione:

„Vai de mama lor, se răsucesc în mormînt marii regi englezi, marii corsari exploratori, cuceritorii Indiei şi Africii…spiritul englez adevărat.”

Trăiască pirații exploratori, adevăratul spirit englez!

arogantu:

„Prima victorie politica a califatului… Allah e în hambar… Sau în spiritul noilor sărbători Allah a înviat???”

Marius Cristian ceartă englezoii care și-au îndepărtat fața de la Gizăs:

„englezii isi merita soarta crunta cu varf si indesat … cine face ca ei , ca ei sa patimeasca…. Caci Mantuitorul Iisus Christos a spus : de acela care se va lepada de Mine in fata oamenilor , si Eu ma voi lepada de el in fata Tatalui….”

În fine, Stefanescu Marian trage niște concluzii pertinente și relevante pentru problemele etnice din patrie:

„Deci,pakistanez,deci din neamul indienilor,deci din neamul țiganilor.Țiganilor,iată omul vostru din Anglia,acolo va fi bine pentru voi.Sunt ajutoare de stat mari,milogeala merge bine,bașca ciorditul.Cred că trebuie să vă mobilizați și să ocupați Anglia;altfel v-o iau arabii înainte.”

Bonus:

Pe pagina de Facebook a organizației anti-străini Britain First, un român foarte filobritanic și pasionat de istorie perorează astfel:

„Your forefathers are crying in their graves, they built a great country, a great coulture and a great name : Great Britain This is an insult to all great man that sacrified and spill their blod for this country in the last 1000 years, this is a spit on their graves! Londinium , a great roman province, London the capital of the British Empire and the western world, a cradle of western coulture and civilisation… a muslim caliphate!”

Cineva îl pune la punct repede să-nvețe întâi să scrie în engleză. Ce dracu, la Britain First credea că și-a găsit prietenii?

Nu e tocmai de râs, la nivel global lumea o ia pe câmpii în mod isteric în toate direcțiile. Totuși: cât de convinși sunt atâția români că înțeleg îndeaproape situația socio-politică dintr-o țară în care au călcat cel mult în vacanță! E înduioșător. Și amuzant. Românii le știu pe toate, mai ceva ca Nostradamus.

Vă mulțumesc pentru atenție, sper că v-a ajuns popcornul. Mie nu, trebuie să ies la cumpărături. Cu pletele în vânt. Încă am voie azi! Mâine, cine știe.

19 gânduri despre „PRIMAR VENETIC ȘI PĂGÂN ÎN LONDINIUM!”

 1. Acum 1000 de ani asa zisii crestini erau o grupare terorista iar musulmanii erau cei care promovau progresul, cercetarea stiintifica si arta. Pe atunci cand pseudo-crestinii omorau si torturau in numele credintei, musulmanii inventau algebra, dezvoltau medicina si traduceau filozofii greci, carora pseudo-crestinii le arsesera cartile cu mult timp in urma. Aproape tot ce stim acum despre filozofia greaca a fost tradus din araba in spaniola. Fara mauri nu mai stiam ce e aia democratie acum. Si cand musulmanii aveau toaleta si apa curenta in casa, bai publice si biblioteci, europenii pseudo-crestini se spalau cand cadeau din greseala in rau si erau analfabeti.

  1. Ăsta cu igiena a fost un detaliu care m-a amuzat la culme în cartea despre cruciade. Cică vesticii catolici ajunși în Palestina i-au scârbit complet pe musulmanii din zonă cu cât erau de jegoși. Ălora nu le venea să creadă că există ființe umane care pot să trăiască în așa porceală oribilă. Cât au stat acolo însă unii dintre catolici s-au „contaminat” și și-au făcut și ei băi în locuințe, informație care a ajuns în Europa drept dovadă că au decăzut și s-au islamizat :))

   Pe de altă parte, au trecut totuși o mie de ani de-atunci. Adică na, a venit momentul să discutăm realizări mai recente. 😀

 2. Avem noi la magazin niște șaluri cât fețele de masă. Deocamdată nemțoaicele de toate naționalitățile le poartă în jurul gâtului. Dacă ți-a fi musai, dai un mail și-ți trimit unu. Faină analiza. Mulțumesc. 🙂

  1. Danke schoen pt ofertă, am și eu o groază de șaluri, sunt foarte utile aici în Englezia unde ba e soare, ba bate un vânt de-ți frânge inima.

   Oricum, nici măcar femeile din familia primarului însuși nu poartă acoperământ pe cap, așa că cred că suntem OK deocamdată. :))

 3. Totusi ma gandesc ca un oras locuit in majoritate de pakistanezi va arata treptat mai mult ca un oras din Pakistan. Am vazut asta in Africa de Sud, unde un oras locuit in majoritate de olandezi si germani arata la fel de bine ca orice alt oras olandez sau german. Mai putin Duisburg aici in Germania, care arata (cu toate eforturile depuse de minoritatea germana) exact ca un oras turcesc.

  1. N-aș ști să zic de majorități pakistaneze, dar în zona unde a crescut actualul primar și unde e o minoritate mai mare ca în restul orașului (cam 20%), cartierul arată foarte familiar pentru mine. Piața și mall-ul din centru sunt ca o piață și mall din România, sau mai precis un en-gros d-ăla de pe la marginea Bucureștiului. De unde cred că putem deduce că România are multe în comun cu Pakistanul.

   Pe de altă parte acum în UK nu minoritățile etnice reprezintă vârful de lance al depresiei și sărăciei. Copiii working-class albi sunt într-o situație disperată, se descurcă cel mai prost la școală dintre toate grupurile demografice (http://www.parliament.uk/business/committees/committees-a-z/commons-select/education-committee/news/white-working-class-report/), sunt complet demotivați și n-au practic nici o șansă să scape din sărăcie, iar politicienii așa-zis moderați nu prea vorbesc despre ei- motiv pentru care urechile lor sunt gata să primească ce zice extrema dreaptă.

 4. Ideea era ca un oras, tara, regiune inseamna oameni. Calitatea orasului/tarii/regiunii este data de calitatea oamenilor. Mi-as dori ca UK sa devina o tara majoritar indiana/pakistaneza. S-ar face dreptate la nivel istoric. Jaful facut de englezi nu are egal in lume, exterminarea de intregi populatii, chiar rase, il fac pe Hitler mic copil. De la aborigenii din Australia pana la amer-indieni. Si pana la milioanele de sclavi negri adusi in America.

  1. Eh, să fim serioși, toate națiile și rasele capătă chef de exterminat când au puterea în mână. Pojghița de civilizație e foarte subțire și dedesubt suntem animale și atât.

 5. Asa s au isterizat si la alegerea lui Obama. Am citit ca printul mostenitor al Arabiei Saudite are 50 de ani, e instruit in vest, are o sotie si numai doua fiice. Europa a reusit sa asimileze si sa potenteze calitatile tuturor barbarilor care au invadat-o. Oricum o analiza f buna , ca de obicei, Nadia.

  1. Arabia Saudită n-are nici o motivație să se schimbe deocamdată, e protejată de grămezile de petrol pe care stă. Money talks, cu toată vrăjeala despre libertatea civilizației vestice, liderii vestici n-au avut nici o problemă să facă afaceri atâția ani cu o țară unde femeile n-au voie să conducă o mașină.

 6. Eu nu înțeleg unde găsești aceste opinii. 🙂 de fapt, recunosc, nici nu-i caut. Pt sănătatea mea mintală prefer să trăiesc în bula mea unde omenirea pare că încă mai are șanse să se facă bine. 🙂

  1. Păi m-au găsit ele pe mine, mai întâi mi-a apărut în feed pe Facebook un comentariu de-al lui Baconschi, după care am căzut down the rabbit hole 😀

   1. Înseamnă că ori am oameni cu mințile acasă în lista de fb, ori m-am băgat de seamă derapajele. Am talent in a ignora derapajele prea derapare.

 7. E o mica schimbare. Anul trecut femeile din Arabia Saudita au primit drept de vot. Poate, adica sper ca in cativa ani vor avea voie sa conduca si masina. Si dupa aia sa aiba voie sa iasa dn tara fara permisiunea sotului sau tatalui.asa cum se procedeaza la noi in cazul copiilor.

  1. I know, right? Așa am zis și eu. Mi se pare sinistru ca o publicație așa-zis mainstream să-și pună numele pe așa ceva.

Comentariile sunt închise.