Robocop

Decor: dimineață în trenul navetiștilor care se duc din suburbii la muncă în centrul Londrei. Populație: Nadia și alți oameni asortați.

Se ridică în picioare un nene și strigă:

-Știți voi ce îl supără tare pe Dumnezeu în ziua de azi?

Înlemnim. Toată lumea stă nemișcată, s-ar auzi un ac căzând pe jos. Un gentleman bătrân cu ochelari rotunzi, ca un Harry Potter În Viitor, își apucă vârtos umbrela de gentleman bătrân și se încruntă, gata de acțiune. Nu știu ce s-au gândit alții, dar eu m-am gândit că-i ISIS. Un nene bronzat, bărbos, strigând în gura mare în Londra despre chestii care-l supără pe Dumnezeu. ISIS, nu? Pân-aici mi-a fost.

-Deci ce îl supără tare pe Dumnezeu sunt roboții. Prea mulți roboți. Roboți peste tot, polițiști roboți cu câinii lor roboți spurcați! Asta îl supără pe Mesia cel Adevărat!

Și-a pornit-o prin alte vagoane, vociferând împotriva polițiștilor-robot.

Am răsuflat cu toții ușurați. Harry Potter În Viitor și-a pus umbrela deoparte. Mie mi-a coborât inima din gât la loc în piept. E OK, nu era ISIS. Pfiu! Era un nebun normal.

 

9 gânduri despre „Robocop”

  1. Cea mai interesanta experienta din ‘tub’ e cu un nene care timp de 5 statii cat l-am prins eu, incerca sa invete sa fluiere printre degete.
    Uneori, in nopti de insomnie, ma mai gandesc la el daca a izbutit sau nu.

  2. Asta imi aduce aminte de un episod din Seinfeld, cand s-a dezbracat unul in metrou si citea linistit ziarul iar toti pasagerii erau inghesuiti intr-un colt speriati.

Comentariile sunt închise.