Iubirea la bolovani

inside out 1Sunt un om cu principii când vine vorba de lucruri importante în viață- văd toate filmele animate noi la cinema ca să le susțin financiar. Dacă nici desenele animate nu merită banii noștri, atunci cine?

Fusei așadar să văd Inside Out, cel mai nou film Pixar- cronică în engleză AICI. E foarte drăguț, și o spune cineva care nu se înnebunește după Pixar la fel de mult ca opinia generală. De exemplu nu înțeleg tot entuziasmul pentru The Incredibles, care mie mi s-a părut propagandă politică de dreapta (ăla rău e un tip care vrea ca toată lumea să aibă superputeri). Dar Inside Out e drăguț, da? Mereți.

Singura chestie care m-a călcat pe nervi cumplit a fost scurtmetrajul care rulează înainte de film (cel puțin în Marea Britanie, nu știu dacă și în România), în care un vulcan cântă ceva de amor unei vulcănițe și amândoi trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Trecând peste faptul că melodia în sine e al naibii de dulceagă, enervantă și înșurubătoare în creier ca o trichineloză, vulcanul arată așa:

vulcan

Adică un bolovan cu ochi. Ceea ce e OK. E un vulcan. Vulcănița, în schimb, arată așa:

vulcanita

Băi nene, până și într-o poveste despre vulcani, femela trebuie să fie umanoidă, slăbănoagă, gingașă și cu păru’ lung? Nici măcar o vulcană nu scapă de imperativul femelei umane de a fi decorativă, în timp ce bărba-su e (în cazul de față, la propriu) un bolovan oarecare? Plus că zici că el are optzeci de ani și ea vreo șaișpe. De ce nu i-a făcut pe amândoi identic bolovănoși? Că doar vorbesc și cântă, e clar după voce că-s de sexe diferite, dacă problema era să nu se isterizeze părinții homofobi care și-au adus plodul la film. Băi nene, nici măcar o femelă de bolovan n-are voie să iasă în lume arătând ca un bolovan?

Mai dă-o în mama mă-sii de treabă.

6 gânduri despre „Iubirea la bolovani”

  1. In Germania femeile arata ca Vulcanul. Ba nu, de doua ori cat Vulcanul. In latime. Azi la munca mi-a dat o colega o palma prieteneste pe spate dupa ce am i-am reparat ceva de mi-a zburat sapca de pe cap. De atunci am un junghi, cred ca mi-a rupt o coasta.

    1. De unde se vede din nou calitatea studiourilor Pixar, se pricep si la profetii: ne indreptam incet dar sigur spre finalul din Wall-E.

    1. Da, știam că se vrea un fel de odă pt Hawaii, asta tot nu explică de ce designul celor 2 personaje e din filme diferite.

  2. Bărbații au creier și personalitate, pe cînd femeile… măcar decorative să fie.

    Bine, vulcanul din poză pare cam tolomac, dar sînt sigură că are o inimă de aur și și asta contează (la un bărbat, femeile trebuie oricum să fie frumoase).

    Niciodată nu-i prea devreme să vîri aceste adevăruri perene în capetele copiilor.

Comentariile sunt închise.