Glorie Ariciului

Ca să o iau pe urmele marelui politician britanic Nick Clegg, am vizitat un spital pentru arici. Cine știe, poate ajung și eu cândva Vice Prim-Ministru. La spitalul de arici, sunt internați arici și nu numai: bursuci, vulpi, nevăstuici, ulii fără cioc, porumbei, pui de vrabie aschilambici, iepuri obezi, șoareci de câmp, broscoi fără limbă, cu toții primesc operații necesare, amputări, atele, ghipsuri, medicamente, plombe, detartraje ultrasonice, etcetera. Pacienții pare-se că așteaptă mai puțin la Urgență decât oamenii în Urgențe omenești. Dar nu despre asta voiam să vă povestesc.

IMG_2754

În cadrul Spitalului pentru Arici Sfântul Tiggiwinkles, funcționează Primul și Singurul Muzeu al Ariciului din Lume, care duce, aș zice eu, conceptul de odă închinată Ariciului destul de departe, ba chiar îl întinde ca pe-un elastic. Înăuntru găsim:

-cărți poștale cu arici, timbre cu arici

-arici de jucărie, figurine cu arici, arici de pluș

-arici confecționați din diverse materiale și etichetați după caz: arici din lemn, cărbune, sticlă, materiale organice, plastic, bolovani

-pulovere tricotate cu arici, pentru care puteți cumpăra instrucțiunile de tricotat din gift shopul muzeului

-un medalion cu arici de proveniență necunoscută, cu inscripția „ajutați-ne să aflăm de unde provine acest arici misterios!”

-secțiunea Arici Celebri: Doamna Tiggy-Winkle a lui Beatrix Potter, Ariciul Sonic, un personaj din Star Trek Voyager care cică era poreclit Ariciul (deși era extraterestru și nu arici)

IMG_2788

-reclame în care au apărut arici, dintr-un motiv sau altul

-un model reprezentând un avion biplan model Arici, construit doar sub formă de prototip

-un model reprezentând vaporul britanic S.S. Puiul de Arici

-niște componente mecanice și electronice botezate Arici din motive care mie îmi scapă

-diorame istorice în care ni se explică pe larg cum formațiunile militare romane, alea în care se strângeau toți unul lângă altul cu sulițele în sus, semănau cu niște arici. Similar, în primul război mondial, doar că înlocuiți sulițele cu baionete. Practic, toate războaiele lumii au fost câștigate cu ajutorul aricilor

-un cuier care seamănă vag cu un arici

-o perie de curățat țevi care seamănă vag cu un arici

Dar nici despre asta nu voiam să vă povestesc. Ci:

IMG_2785

-în secțiunea Arici din lumea întreagă, mi-a crescut inima de bucurie să văd și contribuția țării mele: un arici mic-mic-mic-pitic din sticlă. Dar mai mare decât ăla din Franța, oricum.

Români, fiți mândri de ariciul vostru!


7 gânduri despre „Glorie Ariciului”

  1. Ariciul scoate un sunet asemanator cu tusitul unui om. Stiu pe cineva, nu dau nume, care din cauza tusitului unui arici a tras un incarcator intreg in noapte, dupa care a dat declaratii pana a jurat ca va eradica rasa asta de pe fata Pamantului!!!

    1. Nu stiu despre fata Pamantului, dar poti sta linistit in ce priveste fata Marii Britanii: se estimeaza ca pana in 2020 aricii vor disparea de pe ea, cica, din motive de distrugere habitat, schimbari climatice si alte chestii d-astea.

Comentariile sunt închise.