Un masacru văzut de pe Internet

SIMPSONS_1625205a

Niște musulmani exasperați: Asta nu e religia noastră corectă! Religia noastră corectă e drăguță și pufoasă!

Niște musulmani jigniți: Bine le-au făcut, dacă ne-au jignit credința și prințipiurile.

Niște ne-musulmani respectuoși: Bine le-au făcut, frumos e să nu jignești credința și prințipiurile altora.

Niște ne-musulmani prevăzători: Plecați toți acasă în Arabia Saudită! Să interzicem Islamul!

Niște români creștini, printre care și niște politicieni de dreapta: Așa se întâmplă în țările care au abandonat dreapta credință creștină. Și să nu uităm, nesimțiții ăia au făcut mișto și de Isus al nostru.

Niște români jigniți: Bine le-au făcut, că s-au luat și de noi românii. Nu le-a plăcut să fie buzunăriți? Na, să fie bombardați.

Niște români prevăzători: Bine le-au făcut, că prea aveau figuri în cap cu toleranța lor. Mâine-poimâine ne fac și nouă la fel țiganii noștri!

Un român întreprinzător băgându-se în discuție pe o pagină străină: Cumpărați-vă asigurare auto!

Un spambot: Click aici pentru video exploziv cu atentatul care vă va fura parola de Facebook și trimite pornoace tuturor prietenilor!

Niște anti-imperialiști pentru care vestul e întotdeauna de vină pentru tot: Vestul e întotdeauna de vină pentru tot.

O româncă fericită: Mă bucur că în țara noastră nu vine nici dracu și singurul pericol e să ne rupem picioarele pe gheață.

Niște solidari de pretutindeni: Suntem Charlie. Pentru că avem poze de profil care zic că suntem Charlie.

Niște români curajoși: Suntem Charlie și publicăm caricaturi cu Profetul, ținând cont că ne aflăm la o distanță considerabilă de eveniment!

Clubul Român de Presă: Ba pardon, noi nu suntem Charlie și nu publicăm caricaturi cu Profetul. Niciodată distanța față de eveniment nu e suficient de mare, hai să nu ne hazardăm.

Presa internațională: Apăi, noi suntem Charlie, dar așa, mai moderat- nu publicăm caricaturi cu Profetul, că doar n-am băut gaz metan. Băieți, blurați toate copertele incriminate, pozele cu copertele incriminate și pozele în care apar poze cu copertele incriminate. Poze în care apar poze în care apar poze cu copertele incriminate sunt OK, dar mai la distanță.

Închid calculatorul.

Colegă de apartament, britanică: Vezi, de-aia nu e bine să ai păreri. Eu n-am niciodată absolut nici o părere, despre nimic.

Coleg de apartament, britanic: La noi aici n-ar avea tupeu să facă așa ceva, pentru că noi avem SECURITATE SERIOASĂ și ARMATĂ PUTERNICĂ. Și dacă îndrăznesc, îi căsăpim! Imediat ne ducem cu bombele peste Irakul lor de nu se văd.

 

M-am răzgândit cu privire la băiatul ăla din perorația anterioară, Chris McFărăLumânări. Era un băiat deștept. Cred că o să mă duc și eu în pustie. Mă apuc să strâng bani, ca să fie o pustie cu apă caldă.

P.S. Băi, suntem siguri că atentatul n-a fost comis de PR-ii lui Michel Houllebecq?

7 gânduri despre „Un masacru văzut de pe Internet”

  1. Daca colega de apartament era romanca, ii dadeam dreptate.Nu-i bine sa ai pareri (copil fiind, la tara, stiam ca parere poate fi si halucinatie, iluzie optica) Da’o englezoaica fara pareri ? Zic si eu ca primul comentator: hmm !

    1. Sa stii ca majoritatea englezilor pe care i-am cunoscut pana acu au foarte putine pareri, iar alea pe care le au sunt despre ce le place sa manance la micul dejun sau alte lucruri de genul asta. In feedul meu de Facebook, 90% dintre comentariile despre Charlie Hebdo au venit de la romani.

Comentariile sunt închise.