Întâiași dată și pentru prima oară

…Nadia a fost plătită ca să facă un desen animat.

Rezultatul îl puteți vedea mai jos:

[vimeo https://vimeo.com/53978528 w=500]

Clientul este West Focus, un grup de 7 universități din Londra care vor să facă din studenți antreprenori (o idee bună, zic eu; la halul în care e piața muncii în ziua de azi, când nu te mai angajează nimeni, cel mai bun lucru pe care-l poți face e să te angajezi singur). Deadline-ul a fost nițeluș dement, trei săptămâni, motiv pentru care nu mi-am permis prea multe brizbrizuri.

Scopul clipului este să îi convingă și pe studenții care nu sunt la cursuri de business sau alte subiecte asemănătoare că pot să se înscrie dacă au o idee bună. Și, credeți-mă, e mare nevoie de asemenea convingere, lucru pe care l-am observat în mod direct la un târg studențesc acum câteva luni, când a trebuit să ajut un departament de antreprenoriat dintr-o universitate să completeze niște formulare (prin care studenții aveau acces la workshopuri de antreprenoriat gratuite oferite de universitate și puteau câștiga și premii în bani). Cum auzeau antreprenoriat, cei mai mulți fugeau mâncând norii- vreo câțiva mi-au zis clar și chiar în aceste cuvinte că ei nu vor să fie patroni, ci oi care muncesc pentru alții.

Să sperăm că umila mea muncă animată va încuraja tineretul britanic (și nu numai, că e plin de studenți care nu-s tineret și de tineret care nu e britanic în universitățile londoneze) să-și ia soarta în mâini și să-și pornească propria afacere. Hai noroc!

P.S. Nu uitați să mai vizitați din când în când și mirificul site al Nadiei, care vă ține la curent cu realizările ei mărețe.