Eu cu cine votez? partea a doua

Two Face
Să ne ferim de candidații cu două fețe!

Continuă procesul de evaluare a candidaților parlamentari pentru Colegiul bucureștean în care se află domiciliul oficial al Nadiei, precum și pentru diaspora Colegiul 1-Europa, în care se află domiciliul actual al Nadiei!

Camera Deputaților- Colegiul 4 București

USL- Daniel Tudorache. Dl Tudorache, fost viceprimar al Sectorului 1, a fost debarcat din funcție cu scandal de Andrei Chiliman, lucru pe care l-am aflat dintr-un articol cu titlul „N-am nimic cu Ponta” (de unde putem deduce cu destule șanse de succes că, probabil, are ceva și cu Ponta). Totuși, pare-se că s-au împăcat la timp pentru alegeri. Ce ne oferă dl Tudorache? Cu ce se ocupă? Care este programul lui politic? Dumnezeu cu mila, nu putem afla.

ARD- Costică Canacheu. Mi-l amintesc pe dl Canacheu de la alegerile trecute, când mi-am zis că numele lui sună ca un personaj de-ale lui Caragiale. Dl Canacheu are acum și un site (cel mai bine alcătuit și mai ferchezuit dintre site-urile candidaților pe care i-am cercetat), de unde am aflat că și arată ca un personaj de-ale lui Caragiale (încrucișat cu Jean DuJardin), că e burlac și că a tot fost parlamentar din 2000 încoace. Împreună putem reporni inima României, zice el. Păi, mamă dragă, de 12 ani ce tot păzești, de ce n-ai repornit-o?

PPDD- Simona Cristina Stoian. Am căutat-o pe Simona Stoian pe Feisbuc, printre candidații PPDD (site-ul partidului nu funcționa). Am găsit câteva candidate care nu erau Simona Stoian, câteva candidate care nu știu cine erau (o tanti ocupa jumătate dintr-un banner a cărui cealaltă jumătate conținea doar cuvintele JURNAL DE CAMPANIE. Dar, cine știe, poate că așa o cheamă), dar despre Simona Stoian nu știu ce să vă spun.

PRM- Alfred Gabriel Paraschiv. Am găsit un domn cu acest nume care a studiat la universitatea Bioterra (adicătelea, nu prea i-a plăcut cartea), deține o pensiune de patru stele în Mahmudia și a avut ceva litigii de rezolvat cu niște creditori la Judecătoria Răcari, dar nu mi-e clar dacă acesta e candidatul PRM sau nu. Presupun că nu sunt prea mulți oameni ai căror părinți au crezut că Alfred merge bine cu Paraschiv, dar nu putem fi siguri, așa că nu ne aruncăm la concluzii.

PER- Șerban Ilie Giuraniuc. Candidatul partidului Ecologist este, pare-se, atât de obscur, încât numele lui dă mai puține rezultate pe google decât dacă aș lăsa o pisică să formeze cuvinte pășind pe tastatură la nimereală.

Ce pisici e asta? Oamenii ăștia își să ia un salariu gras de parlamentar timp de 4 ani și nici măcar nu se obosesc să danseze la bară pentru public o lună în campanie electorală? Un site cu 2 poze și un CV e minimul absolut pe care ar trebui să îl aibă orice candidat. Sau n-au înțeles încă cum vine treaba cu uninominalul? Dacă am zis vreodată că e dezgustător ca un candidat să se agite doar în campanie, îmi retrag cuvintele: e și mai dezgustător ca nici măcar în campanie să nu te agiți. Sper ca nici unul dintre amărăștenii ăștia care nu s-au obosit să-și facă măcar un profil oficial pe Feisbuc să nu se-aleagă.

Camera Deputaților- Colegiul 1 Străinătate

USL- Victor Socaciu. Auzi, mă, îi zic eu prietenului din dotare, Victor Socaciu candidează la Camera Deputaților. M-am îndrăgostit numai de ea? zice el. Nu, zic eu, ăla e Ducu Bertzi. Iubita mea, să ne aruncăm în valuri? zice el. Nu, zic eu, ăla e Vasile Șeicaru. Leru-i ler? mai încearcă el șovăitor. Nu, zic eu, ăla e Ștefan Hrușcă. Deci cam așa, cum ar veni, Socaciu e un fel de Bertzi/Șeicaru/Hrușcă al săracului, adică un cântăreț folk care n-a făcut nimic memorabil. Socaciu este fostul soț al prezentatoarei TVR Marina Almășan (Ceaiul de la ora 5), de care a divorțat amiabil anul ăsta, aflu dintr-un articol cu titlul Divorț cu scandal. Socaciu este și autorul unui cântec cu următoarele versuri:

Bună țară, rea tocmeală, mama lor de rânduială

Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți!

Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii,

Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți!

Totuși, ceva nu reușesc să înțeleg: USL-ul sunt ăia sau ăștia?

ARD- William Brânză. Sloganul său este „Prietenul tău, William Brânză” (dacă aș avea un prieten cu numele ăsta, aș petrece mult timp făcând mișto de numele lui). Când am vizitat pentru prima oară site-ul lui William Brânză, acum câteva zile, toate link-urile duceau spre aceeași pagină, o știre despre o vizită a lui W. Brânză în Suedia. Cine e William Brânză: vizita sa în Suedia. Declarația de interese: vizita în Suedia. Declarația de avere: vizita în Suedia. W. Brânză era un om simplu, și vizita sa în Suedia era tot ce avea. Între timp, site-ul a fost reparat, așa că acum puteți citi pe larg despre vizitele dlui Brânză și prin alte părți,însoțit de artiști dragi sufletelor noastre (formularea îi aparține) precum Fuego și Mioara Velicu, de care recunosc că n-am auzit, dar care probabil ar trebui să-mi placă prin simpla virtute a faptului că lălăie ceva în românește și deci ar trebui să mă atingă la corazon și să mă facă să plâng de dorul țărișoarei natale. Observ că această campanie electorală are o importantă componentă muzicală, și, din păcate, nu e vorba de muzici care să-mi placă mie, așa că nici înspre dl Brânză nu mă trage ața.

PPDD- Mihai Aurelian. N-am găsit un site al acestui domn, dar conform profilului său de feisbuc, e absolvent de ASE și locuiește în Madrid, iar din poză pare a fi destul de tânăr. N-am reușit să aflu altceva despre el, de pildă platforma politică, dar unele materiale promoționale ale PP DD-ului mi-au stârnit îngrijorarea și teama că misteriosul candidat s-ar putea să fie decedat:

De pe una din multele pagini de Feisbuc ale PPDD.

De ce ai depune ,altminteri, flori la fotografia cuiva? Vă rog, deși nu cred c-o să-l votez, dacă știți cumva ceva despre soarta acestui nene, anunțați-mă, că ar fi tare trist să fi murit în floarea vârstei și-n plină campanie electorală.

PRM- Silviu Ștefan Molnar. Dl Molnar este asistentul Tribunului, adică al renumitului CV Tudor. N-am aflat mai nimic despre el, deși l-am gugălit intens. Am aflat, în schimb, informații despre un alt asistent al lui CV Tudor, Cătălin Marin, care a fost concediat, pentru că, citez, „de două ori l-am dat afară pentru că am aflat că plasează femei. Nu numai că este proxenet, dar este şi homosexual”.M-am bucurat că asistentul candidat nu este presupusul proxenet, nu de alta, dar, ca feministă, n-aș putea susține un traficant de carne vie. Pe de altă parte, un candidat homosexual mi-ar plăcea (întotdeauna mi-am dorit un prieten homosexual, ca în filmele americane, și dacă n-am așa ceva, atunci să fi avut măcar un parlamentar homosexual), dar de unde așa ceva în România? Nu avem nici măcar unul prietenos cu homosexualii. Mai deunăzi găsisem pe feisbuc o pagină care îl reprezenta, chipurile, pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, candidat parlamentar și el (în Arad) ca susținător al drepturilor minorităților sexuale. Hait! m-am entuziasmat. Mă mut la Arad ca să votez și eu cu MRU, asemenea atitudine deschisă la minte merită încurajată!

Din păcate, s-a dovedit că era doar o încercare a adversarilor de a-l discredita pe MRU, care, de altfel, s-a dezis energic de asemenea declarații. America, 2012: oamenii realeg un președinte care se declară susținător al căsătoriilor gay. România, 2012: susținerea căsătoriilor gay poate fi folosită ca insultă în campania electorală. E, uite, de-aia n-avem o țară ca afară și nu putem să avem și noi lucruri frumoase.

Totuși, dacă dl Molnar, candidat PRM, nu e nici homosexual, nici proxenet, cine e dl Molnar?

Habar n-am.

Eu cu cine votez?

Habar n-am.

6 gânduri despre „Eu cu cine votez? partea a doua”

  1. Mulțumesc!
   Mai pregătesc un articol despre candidați până la alegeri, poate nr 3 o fi cu noroc în ce privește ajutorul la luarea deciziilor! 😀 Le-am trimis celor cărora le-am putut găsi o adresă de contact câte un email cu o întrebare, și văd că au început deja să-mi răspundă.

 1. sper sa reusesc sa ma decid. mi-ar fi placut sa nu fie pe principiul „raul cel mai mic”.
  adresa pe care o scriu cand comentez e valida, dar n-am primit nimic. poate doar daca esti „anna walters” care a ajuns in spam. 🙂 (nu deschid nimic din ce ajunge in spam)

 2. abia azi, uitandu-ma la un poster electoral neuronii mei au conectat niste sinapse intr-un fel special si mi-a picat fisa, cu tot cu telefon. a trosnit de s-a speriat tot bucurestiul. stiu ca ma prind mai greu uneori, dar nu pot sa cred ca am fost chiar atat de talamba sa-mi inchipui ca le-ai scris comentatorilor tai si nu candidatilor.
  sper ca macar acu’ sa fi priceput.

 3. Multumesc pentru analiza candidatilor. N-am mai pierdut ore intregi cautand informatii, care, asa cum zici, nu exista in cazul majoritatii candidatilor. La Camera Deputatilor chiar nu stiu pe cine sa votez in Colegiul 4….

Comentariile sunt închise.