După lupte seculare care au durat 30 de ani

Sursa foto: feisbucul festivalului

Apăsați pe linkul de mai jos.

http://animest.ro/romanian-film-1-2.aspx

Duceți-vă la filmul care se cheamă „Free” (sunt puse în ordine alfabetică).

După aia apăsați pe el.

Nu vreau nimic, doar să mă laud.

Cine nu dă cu ochii de blogul ăsta pentru prima dată știe cât iubesc io Anim’estul. Am fost la Anim’est ca simplu spectator. Am fost la Anim’est ca voluntar. Am fost la Anim’est ca, ahîm, jurnalist. Iar acum, o să fiu acolo ca participant la competiție.

Adică sper să fiu și în persoană, că încă nu mi-am luat bilete de avion. Aoleu, avion! 😀 Mă rog, să lăsăm momentan panicile. Ideea e asta: am zis de mult că o s-o fac și p-asta, și acum o făcui. E doar competiția românească, nu aia internațională, și, uitându-mă la filmuleț din nou zilele astea (care e, de fapt, o re-execuție a unei idei mai vechi de-ale mele), mă gândesc că dacă n-aș fi atât de leneșă aș fi putut să fac ceva și mai bun. Dar, cum bine mi-a zis un amic, „Nadio, tu te gândești prea mult la ce-o să fie mâine, peste 20 de ani, peste 100 ani și în eternitatea Universului, la viață, la moarte și la sensul lucrurilor, de-aia ești așa depresivă. Mai gândește-te, dragă, și la ziua de azi.”  Iar ziua de azi sună bine.

(Obiectivul următor din planul cincinal: competiție internațională).

P.S. Segment obligatoriu de reclamă pentru festival, care e prezent, de altfel, în fiecare an, așa că nu mă puteți bănui că vorbesc doar fiindcă m-au primit în concurs. Evenimentul istoric are loc între 5 și 14 octombrie, iar din programul de anul ăsta spicuim: studioul invitat e LAIKA, specialist în stop-motion cu păpușele și fondat de Henry Selick, care a regizat „The Nightmare Before Christmas” (nu, n-a fost Tim Burton) și „Coraline”- de la ei vine și filmul de deschidere, „ParaNorman”, care arată interesant; țara invitată e Germania, ocazie cu care va fi proiectat „Aventurile Prințului Ahmed” de Lotte Reiniger, cel mai vechi lungmetraj de animație din istorie care a supraviețuit până în zilele noastre; Creepy Animation Night cu filme sinistre și dubioase din nou, dar și, ăă, Animated Bad Taste Night, care ne va aduce kitschuri și vulgarități desenate (pentru că și astea pot fi al naibii de distractive); un concert cu animație live în seara de închidere.

Și dacă aveți și ceva bani în plus în buzunar, încă puteți să susțineți festivalul cu o donație, aici, că știm și noi că CNC-ul dă toți banii lui Sergiu Nicolaescu.

10 gânduri despre „După lupte seculare care au durat 30 de ani”

  1. Poți să le spui cum vrei eu le numesc vicii, atâta timp cât cantitatea îți provoacă delicii, e vorba de dependență, nu contează drogul, când te-ngropi în ceva și-ai uitat scopul, tremuri, și-ți lipsește acel ceva, fie că e mouse-ul fie că e undița. Zise Nadia care s-a uitat prea mult la Atomic TV când era mică.

 1. eu nu pot sa vad filmuletul… 😦 cand intru pe pagina respectiva dupa „section: romanian film” e….completely blank.
  stii cumva ce pot sa fac?…

  1. Filmele nu sunt disponibile pentru vizionare pe site, am postat linkul doar ca dovadă că o să fiu parte din program și, ăăă, ca să mă laud. O să-l postez eu pe blog, evident, după ce se termină festivalul. Până atunci, evident că încurajez lumea să vină la fața locului 😀

   1. :))) aa, I feel like a complete idiot right now. multumesc frumos de raspuns. 🙂
    poate ajung sa-l vad la festival, in cazul asta. good luck! 🙂

 2. @Anca: No worries. Mulțumesc 🙂 Se confirmă, o să fie și autoarea (adică eu) la fața locului, așa că sper să vii și în general aștept cât mai multă lume care vrea să vină 🙂

Comentariile sunt închise.