În țara lui Paranoia Vodă

Poliția britanică și-a petrecut ultimii patruzeci de ani cheltuind din banii contribuabililor pe o mare operațiune sub acoperire împotriva unor grupuri politice subversive: activiștii care vor să oprească războaiele, rasismul și distrugerea mediului înconjurător.

Acești indivizi anarhiști se fac vinovați de multe crime împotriva corporațiilor, societății contemporane și a normelor de Sănătate & Siguranță care guvernează Marea Britanie. De pildă, tactica ecoteroristă radicală de a înfige țepe în trunchiurile copacilor întru descurajarea defrișărilor a rezultat la un moment dat într-un (1) caz cunoscut de rănire, conform sursei noastre cea de toate zilele, Wikipedia. (Nu s-a întâmplat, însă, în Marea Britanie). Ce e mai rău, unii dintre ei nici măcar nu sunt anarhiști, ci își petrec timpul manifestând în mod pașnic pentru cauze pierdute precum repopularea Chinei cu ursuleți panda, în loc să facă ceva mai productiv cu viața lor, că doar, știe oricine, un animal ca ursul panda -mofturos la mâncare și sex de parcă ar fi prințul Angliei și nu doar o lighioană păroasă, fără rațiune și conștiință- nici măcar nu merită apărat. În fine, și mai rău, unii dintre acești activiști nici măcar nu sunt activiști, ci activiste, și, ce e absolut inadmisibil, unele dintre ele sunt hipsterițe simpatice care, în loc să-și împlinească menirea naturală de a face un bărbat fericit, își irosesc cei mai frumoși ani plângând lacrimi amare pe altarul puilor de focă din Antarctica.

Auzind acestea, polițiștii englezoi n-au mai putut îndura această situație și au strigat într-un glas: “Nu mai putem îndura această situație!” (De fapt, în loc să strige, au spus în șoaptă, pentru că vorbim de acei polițiști cu vocație de spioni și agenți secreți.) Ei au lăsat deoparte orice altă problemă mai puțin importantă a poliției britanice, cum ar fi dezorganizarea crasă care a fost expusă în întreaga ei splendoare cu ocazia Revoltelor Londoneze din vară, când vandalismul local dintr-un cartier-două s-a extins în dreapta și în stânga precum bubele pe un bolnav de varicelă. Îndată, o armată de bărbați dotați, neînfricați și plini de iubire de țară au fost trimiși în misiune: să seducă hipsterițele ecologiste și să obțină de la ele informații vitale pentru Sănătatea și Siguranța Angliei în timp ce se culcă cu ele și le duc în vacanță în Caraibe pe banii statului britanic. „Sunteți gata pentru misiune, băieți?” a strigat șeful lor. „N-o să fie ușor, nu veți supraviețui cu toții!” „Gata suntem”, au răspuns ei într-un glas, apoi și-au luat rămas bun de la neveste și și-au făcut provizii de prezervative.

Polițistul Casanova și Geims Bond Mark Kennedy, apărător al statului britanic împotriva armelor de distrugere în masă ascunse în chiloțeii activistelor pentru protecția mediului. Cu un ochi păzește PETA, cu celălalt WWF-ul. Foto: The Guardian

Această misiune superextraimportantă a durat ani și ani, timp în care nu știm câte și mai câte a aflat Anglia despre măgarii fără manieră care se leagă cu lanțuri de copaci, dar știm că unii dintre acești bravi soldați, care au trecut de la o gagică ecologistă și romanticoasă la alta pe parcursul a ani de zile, au fost prinși, în cele din urmă, cu ocaua mică și dați în judecată de muierile isterice care au avut de cârcotit în loc să accepte cu voioșie martirică să fie folosite drept obiect sexual și sursă de informații, și nu doar drept obiect sexual, așa cum sunt folosite în mod normal femeile. Asta e soarta unui agent secret: noaptea vesel, ziua trist.

Na, bre, să mai ziceți că numai în România se cheltuiesc banii contribuabililor ca nasturii. Oameni estem cu toții.

P.S. Un coleg englezoi al Nadiei s-a angajat la o firmă destul de mititică și amărâtă care vinde spațiu publicitar. În contractul lui de muncă stă scris că angajatul își dă acordul să fie percheziționat în orice moment, el însuși sau mașina lui, ba chiar și locuința, de către firmă, iar în cazul în care refuză, acest lucru va fi considerat „gross misconduct” și sancționat cu concediere imediată și darea în judecată.

4 gânduri despre „În țara lui Paranoia Vodă”

 1. Faptu’ ca hipsteritele astea au fost duse de nas arata clar ca in mare parte sunt fane si fani eco. Sau ca tot fenomenu’ asta eco e in mare parte o moda.

  Chiar imi pare rau pentru ele ca au fost duse de nas. Acum nu sper decat sa iasa cu profit cat mai mare din process macar.

  1. Păi ce mi s-a părut distractiv e că unele dintre ele nici nu mai erau active politic în mișcarea cu pricina, dar asta nu i-a împiedicat pe băieți să le, hm, „fileze” în continuare. Bună meserie, asta de polițai sub acoperire, oare mai au locuri libere?

   1. Mai tu te referi la momeala pentru politai 😀 !Te gandesti ca incearca tipi sa sparga gasca de hipsterite dar unu doi din contra sunt contracorupti.
    Pana la urma nu cred ca imi pare rau de hipsteritze.. .Pentru ca e penibil sa fie corupte in asa hal. Ma refeream ca poate erau si cateva care chiar au fost pacalite si nu meritau. Dar de obicei astfel de oameni nu ajung in varful piramidei. Asa ca… mai rau e nu ca ar fi fost pacalite si mai degraba ca au participat inconstient ( dar nu inocent) intr-un joc de scena al vreui grup de interese britanic. Ceea ce e mai murdar decat actiunea ulterioara a politiei in sine.
    Dar… sa nu devin si eu paranoia :D.

 2. Judecand dupa tineretea mea pot sa spun ca un anarhist roman are o viata mult mai fericita decat un anarhist englez. Asta poate ca noi ne limitam la baut si batai cu nazistii care si ei erau si inca mai sunt niste labe triste. Grecii si italienii in schimb au luat acest lucru foarte in serios. In timp ce noi discutam cu Avram Noam Chomsky ei discutau cu Molotov. Si nu era nici bautura, nici diplomatul comunist. In afara de greci si italieni (poate si spanioli) tot ce este anarhism sau a fost sa limitat la vorbe.

  Dar statul isi doreste un ins mecanizat,
  Cu mintea amputata si bine-nsurubat
  In lumea de roboti care se deplaseaza
  In traiectorii fixe intre servici si casa.

  De nu esti tu acela care te-au programat,
  In ochii lor vei fi un tip inadaptat,
  Un individ atipic si foarte incomod,
  Ce trebuie izolat sau dus la esafod.

  Acei care prospera si viata-ti otravesc,
  Mereu cad in picioare, in orice timp traiesc.
  Sunt cei ce ieri erau atei si politruci,
  Iar astazi s-au smerit si-si fac sute de cruci.

  Terror Art – Zodia cameleonilor

Comentariile sunt închise.