Vizită la zoo

Spre deosebire de Grădina Zoologică Băneasa, animalele de la Grădina Zoo din Londra nu arată ca și cum n-ar mai fi mâncat de trei săptămâni, nu sunt jumulite de râie și alte boli de piele și cuștile nu sunt pustii în proporție de 50%.  La fel ca la Grădina Zoologică Băneasa, vizitatorii sunt niște țărani care sâcâie tigrul mârâindu-i în față și se fac că nu înțeleg că „Nu faceți poze cu blițul, speriați animalelele” înseamnă exact asta, Dezactivează naibii blițul când faci poze, țărane.

Acesta este Dirk. Dirk e o țestoasă de Galapagos. Dirk e născut în 1940 și are toate șansele să trăiască încă pe-atât. Dirk a descoperit secretul longevității: să stai toată ziua într-o baltă absolut nemișcat. Alături de Dirk se mai aflau în balta cu pricina alte 2 țestoase mai mici, mai tinere și mult mai vioaie, în sensul că erau chiar dornice să se deplaseze pe-acolo cu o viteză aproximativă de 2 cm pe oră. Am vizitat de numeroase ori cușca lui Dirk, căci eram dornică să aflu dacă se mișcă vreodată. Dacă bunicii noștri ar fi vizitat Londra, l-ar fi văzut pe Dirk acolo în aceeași poziție. Când noi fi-vom de mult oale și ulcele și nepoții noștri vor vizita Londra, Dirk va fi acolo. În aceeași poziție.

Peștii Piranha nu au nici un pic de respect pentru proverbul Corb la corb nu scoate ochii, așadar unii dintre ei arată ca logo-ul Macintosh pe ici pe colo prin părțile esențiale. Peștișorul ăla galben nu era, evident, în același acvariu cu ei, căci altfel n-ar mai fi fost destul de curând, dar mi s-a părut un pește foarte desenabil.

În buna tradiție englezească, văduva neagră e ținută într-o cușcă în altă cușcă și cu o trusă completă de antivenin alături, probabil în caz că cetățenii cu intelect redus sunt suficient de tâmpiți să încerce să pună mâna pe un păianjen veninos. Cea mai veninoasă creatură din lume (sau cam pe-acolo, oricum) este însă această broscuță galbenă, mică-mică și foarte drăgălașă, care are suficientă otravă pentru a ucide 10 oameni și ți-o poate transmite fie și printr-o atingere ușoară. Ea însă nu părea să știe că e atât de periculoasă.

Flamingii sunt cu atât mai roz cu cât sunt mai bine hrăniți (nu-i de mirare că cei de la Băneasa erau mereu aproape albi). De unde deducem că, dacă ești flamingo, nu e o idee bună să mănânci și porția celorlalți și să faci pe niznaiul.

Una din gorilele de la London Zoo avea un bebe de două săptămâni. Știu că toate femeile care au bebeluși mă vor urî și vor arunca cu pietre în mine acum, dar când te uiți la un bebe de gorilă, nu mai ai nici o urmă de îndoială că Darwin a avut dreptate. Este identic cu un bebe de om. Doar ceva mai păros.

Lemurii sunt niște maimuțe pe gustul meu: societatea lor este condusă de femele. Ura pentru lemurii feminiști!

Am mai văzut și alte maimuțe drăguțe, de pildă unele mici-mici care aveau mustăți lungi și albe precum pescarii chinezi. Sau leneșul, care este varianta maimuțică a lui Dirk. (Mă rog, vorba vine, leneșul nu este de fapt din familia maimuțelor). Am văzut și alte jivine simpatice, girafe, zebre, okapi, canguri, fluturi uriași, un mâncător de furnici care era atât de caraghios încât însăși existența lui era absurdă, și așa mai departe. Dar cel mai mult m-am bucurat de întâlnirea cu prietenii mei:

Din păcate nu aveau elefant.

4 gânduri despre „Vizită la zoo”

Comentariile sunt închise.