Plușenko nu e rege în castelul lui

-observaţii la întâmplare despre măreţul eveniment de patinaj artistic Kings on Ice, petrecut duminică seară la patinoarul Mihai Flamaropol şi la care Nadia a asistat împreună cu Ana Whatever

* Patinatorul elveţian Stephane Lambiel cel drăgălaş, despre care v-am mai povestit aici, ar trebui numit responsabil cu pacea în diverse situaţiuni de conflict diplomatic. Nu numai pentru că provine dintr-o ţară tradiţional neutră. Mi-e greu să cred că ar putea exista cineva în stare să mai nutrească vreun sentiment negativ în prezenţa talentelor lui patinajistice. Dacă Stephane Lambiel s-ar fi născut mai devreme, ar fi putut evita multe nenorociri din istoria lumii, cum ar fi Holocaustul, bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki sau bombardamentele mai puţin atomice care au distrus Dresda. Pe de altă parte, dacă se năştea mai devreme, nu-l mai vedeam eu. Deci mai bine aşa. Îmi pare rău pentru voi, Dresda şi Hiroshima.

* Stephane Lambiel ar trebui, de asemenea, să fie numit cap de afiş la următorul Kings on Ice, astfel încât adevăratul cap de afiş, Evgeni Plușenko, să nu se simtă prost văzând cum invitatul lui, a cărui poză nici măcar nu se află pe poster, primeşte mai multe flori şi aplauze entuziaste.

* Patinoarul Mihai Flamaropol se află în Belgia, sau în Vatra Luminoasă. Nu ştiu exact, dar pare la fel de departe. E practic un petec de gheaţă înconjurat de schelărie şi acoperit cu tablă; te invită la scuipat seminţe, dacă îl priveşti dinafară, iar înăuntru te face să-ţi zboare gândul la căminul cultural de la ţară, dacă ai fost vreodată la ţară. Eu n-am fost, aşa că probabil că spunând asta jignesc căminul cultural fără să vreau. Poate că acolo era mai cald. Poate că nu făceai scolioză instant din cauza scaunului. Poate că nu era nevoie să se îmbulzească lumea la intrare că la magazinul de bormaşini şi ferăstraie electrice din Iaşi. Poate că n-ar fi costat 120 lei cel mai ieftin bilet. Conţinutul spectacolului a meritat banii, dar organizarea mă face să mă gândesc că dacă aş fi fost eu organizator aş fi preferat să-mi dau două palme cu propriul picior decât să ajung faţă în faţă cu un nene de trei ori olimpic-medaliat ca Plușenko, să arăt triumfător spre patinoarul Flamaropol şi să-i zic: „Aici e! Acum dă ce ai mai bun din tine, Pluș băiatule, că de-asta te plătim.” De noi spectatorii nu mai zic nimic, că n-are rost. Trebuie înfiinţat urgent un ONG pentru promovarea patinajului artistic în România întru obţinerea de fonduri pentru patinoare mai bune şi alte alea. E un subiect la fel de serios că vexilologia sau optimizarea şi maximizarea relaţiilor interumane (da, acestea sunt ONG-uri reale).

* Plushenko către România: „You are number one în the whole world!” Băiatul ăsta are habar despre ce vorbeşte?

* Prezentatorul Marius Negrea către România:

„Bine aţi venit în această frumoasă sală, singura din România în care încape atâta lume!”

“Să le mulţumim acestor minunaţi circari pe gheaţă!”

“Iar acum, o patinatoare din Budapesta! Deci de colea, de peste gârlă!”

(după un număr acrobatic în care patinatorii s-au ridicat unul pe altul în spinare) “Ce masaj la spate şi-au făcut cei din numărul precedent! Să vedem ce părţi dorsale va mai avea şi programul următor!”

„Acești patinatori iau numai locul patru pe unde se duc şi tot încearcă şi ei să urce pe podium, dar nu reuşesc!”

„Natalie Pechalat şi Fabien Bourzat, într-un număr în care el n-a avut de făcut mare lucru şi a cam lenevit!”

„Acest spectacol este şi televizat, deci dacă aţi venit însoţiţi de cine nu trebuie, să aveţi grijă!”

Negrea i-a mai numit pe nişte acrobaţi de vreo 30 ani “în vârstă” pe un alt patinator „piticul gheții”. Bine că nu înţelegea nici unul dintre ei româneşte. Stephane Lambiel a fost pe tot parcursul show-ului Ştefan, iar ucraineanca Tatiana Volosozhar orice, în afară de numele pe care îl avea ea de la mama ei în buletin.

Una peste alta, bun fuse și se duse. Cam atât despre pasiunile mele obscure pe ziua de azi. Vă las, în final, cu Putain de jeux olympiques de merde, pardon, Brian Joubert, un patinator de succes care nu a fost la Kings on Ice, dar care este atât de amuzant şi de gigălău în această reclamă la echipament pentru patinatori, că nu pot decât să râd isteric.
http://www.youtube.com/v/cTtP8R5RhyE&hl=en_US&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6

7 gânduri despre „Plușenko nu e rege în castelul lui”

 1. Trebuie sa ne tinem de faza cu ONG-ul, l-am putea aduce pe Lambiel in Romania de doua ori pe an.

  Cat despre reclama lui Gigalau, cred ca publicul tinta era Johnny Weir. Nu stiu ce fana in calduri ar fi putut fi interesata de haine de patinaj.

 2. Nadia, tocmai ai devenit un inger.
  Mi-ai inseninat pur si simplu dimineata, avand in vedere ca intr-o ora jumate se presupune ca ma trezesc sa ma pun pe scris comunicate de presa.
  Joubeeeert manca-te-ar mama :))) inca nu ma pot opri din ras.

  Ana, cum sa fie kind of hot nea Joubert? Chiar crede cineva asta :-s?

  Cat despre Marius Negrea, pe langa faptul ca i-a cam oferit Juliei cetatenie ucrainiana, a fost extra-mega-antipatic straduinde-se at least sa para amuzant.

  Iar Stephane a fost…el. Si cred ca toate stim deja cum e el 😀
  Asa ca sa-i dam bataie cu ONG-ul!

 3. Asa. Haideti cu ONG-ul. E cazul sa ne unim fortele.
  Totusi trebuie sa recunosc ca eu chiar cred ca Joubert e kind of hot.

 4. Faptul ca nu-l suport pe Joubert mi-a anihilat toata obiectivitatea de care puteam da dovada in ceea ce-l priveste (sau aproape toata).
  Si probabil de asta mi se pare uratel si non-hot. Mintea mai mai si face comparatii cu the one and only Stephane, iar rezultatul e dezastruos :))

 5. E, hai, ca bietul Joubert si-a spalat toate pacatele cu cat a fost de mistocarit dupa Olimpiada. Sunt zeci de pagini de Facebook dedicate cazaturilor lui 😆

Comentariile sunt închise.