Film mut cu pinguini

E vorba, desigur, de cei doi care unul dintre ei îl iubea pe celălalt. Interesant cum acest duo tragicomic cândva cathartic pentru Nadia, dar care nu mai are demult nici o semnificație reușește să se mențină singur în viață.

Pentru cei care se întreabă, de exemplu, de ce zăpada nu cade în loc să se învârtească prin aer ca un roi de licurici beți, sau care e totuși sexul pinguinilor, sau ce se întâmplă în poveste (căci la precedenta producție Nadiafilms, cu elefanții siamezi, doi comentatori deștepți până în tindă mi-au făcut capul calendar cu incapacitatea lor de a pricepe o prostioară simplă- mă întreb cum s-or descurca cu Kafka) sau, până la urmă, de ce m-am obosit să fac filmulețul ăsta țeapăn și pixelicios, am un singur răspuns: nu cerceta aceste legi, căci ești nebun de le-nțelegi.

20 de gânduri despre „Film mut cu pinguini”

 1. Băi, nu știu ce să-ți zic…cred că da.
  Pinguinii mei nu vor face un film porno pentru tine prea curând. Sunt prea inocenți. Ăla prost e cu siguranță virgin.

 2. Prost cred ca e ala care face sanie iarna, fiind bine stiut din popor ca vara iti faci sanie si iarna car. Nadia, o sa incerc sa negociez ceva cu ei fara sa stii tu, poate ii conving. Asta dupa ce imi trece durerea infernala de cap. Jur ca nu mai beau niciodata!

 3. Da, ăla prost este, bineînțeles, cel cu afecțiunea neîmpărtășită. A se vedea și povestea cu ROBERT.
  Aha, Sorine. Nu mai bei? Nici tu nu crezi ce spui. 😀

 4. Asta e un alt mit urban, alaturi de ala al studentului; de maine ma apuc de invatat pentru examen. Oricum ma bucur ca am mai rarait bautura in ultimul timp, era si timpul. Cred ca in loc de ficat mi-a crescut altceva.
  Trebuie sa te tii de chestia asta cu animatiile. Nu tehnica in sine face diferenta ci scenariul. Cel mai bun exemplu este South Park, ca si desen in sine sunt o porcarie, dar au niste scenarii geniale. Initial cei doi tipi le desenau pe hartia igienica de la buda, fiecare continuand povestea celuilalt. Dupa aia le-au facut din hartie colorata decupata. Tin minte ca nu am vrut sa vad primul episod pentru ca ma enervau cat de prost sunt realizate personajele, dar cand am vazut lupta dintre Isus si Mos Craciun pentru sarbatoarea de Craciun am ramas fan pe viata. Scenariul face totul, idea in sine. Gaseste niste scenarii bune si o sa ai succes, chiar daca personajele sunt desenate mai primitiv.

 5. Acum nu știu ce să zic. Eu sunt de acord cu tine, teoretic. Dar practic, filmele cele mai de succes în ultima vreme sunt cele care au tehnică spectaculoasă și poveste clișeistică și slăbuță. Să zicem, Avatar.

 6. Ce e mai important: sa ai un mare succes trecator, care dureaza un an, sau sa ramai istoria omenirii cu ceva original si unic? O jigodie cum a fost Dali, curvarul ala care nu a crezut o secunda in suprarealism, megalomanul ala cretin, orgolios si increzut, devenit victima propriului succes, a vandut sute de tablouri la preturi exorbitante iar van Gogh, care a pictat cu pasiune si sinceritate, nu a vandut nici una in decursul vietii! Asta e recunostinta contemporanilor. Din acest motiv Casablanca va fi un film de un miliard de ori mai bun decat Titanic.

 7. Ai dreptate. Dar atunci poate nu e tocmai bun exemplul cu South Park vizavi de animație. Scenariile lor sunt legate de cultura pop contemporană și or să fie mai puțin inteligibile generațiilor viitoare decât, să zicem, Tom și Jerry.

Comentariile sunt închise.