Enter Senesepea

Trei ani de zile a petrecut Nadia în măreaţa instituţie de învăţământ superior Fejesece. Aici, a iubit, a urât, a fost veselă şi tristă, toate acestea nefiind doar metafore şi figuri de stil, vă asigur. Uneori, de multe ori, de fapt, a regretat că s-a dus acolo. Cu ce-a rămas, nu poate spune exact.

Dar, dar! Nadia e o persoană curajoasă! Care nu se teme de schimbări! Şi, pentru masterat, a ales o altă instituţie de învăţământ superior pe care să o înj…asta…frecventeze. Enter Senesepea. Pentru că n-a fost decât de vreo 2 ori pe la Senesepea pân acu şi nu poate spune cine ştie ce despre ea, eroina noastră, adică eu, va face o comparaţie între primele impresii generate de cele două facultăţi.

Criteriul: sediu

Fejesece avea cartierul general într-un ungher dintr-o clădire a Politehnicii, dar mai trimitea lumea şi la Universitate, şi la nişte universităţi particulare pe unde închiriase unghere. (Uneori transferul dintre diversele sedii ar fi trebuit probabil să se facă prin teleportare, altfel nu se explică de ce ţi se putea programa un seminar care se termină la patru într-o clădire şi altul care începe la patru în altă clădire.) Sediul din clădirea Politehnicii se remarca prin cocoţare la cucurigu, WC unisex mizerabil şi frig paralizant. Frigul paralizant n-a fost însă evident chiar de la prima întâlnire, că deh, eram abia în octombrie.

Senesepea are cartierul general în Povernei, într-o clădire numai a lor, dar Nadia va avea cursuri numai într-un ungher dintr-o casă bântuită a Politehnicii, aka Polizu, care se remarcă prin frig paralizant şi aspect horror, întunecos şi întortocheat. Nu ştiu încă dacă au WC-uri şi unde se află ele. Frigul paralizant a fost evident de la prima întâlnire, chiar dacă suntem abia în octombrie, iar perspectivele pentru iarnă sunt oribile spre îngrozitoare.

Meci nedecis

Criteriul: secretariat

Secretariatul de la Fejesece a făcut o impresie proastă din prima: o secretară a urlat la Nadia încă de pe vremea când Nadia nici nu se înscrisese şi abia ce întreba la telefon, biata de ea, unde se află sediul. La Senesepea nu s-a răţoit nimeni la Nadia încă.

Avantaj Senesepea

Criteriul : fuckable guys

Şi Fejesece şi Senesepea sunt facultăţi de balet, deci masculi se prezintă în cantităţi reduse, ici-colo câte unul. Aveam vreo opt colegi la Fejesece şi cam atâţia sunt şi în partea ailaltă. În Fejesece, la o primă privire, Nadia a identificat un număr de 3 (trei) indivizi cu care ar, părere pe care de altfel şi-a menţinut-o şi după ce s-a uitat de mai multe ori. La Senesepea, la o primă privire, Nadia a identificat un număr de 0 (zero) indivizi cu care ar.

Avantaj Fejesece

Despre calitatea programei, a profesorilor şi a colegilor nu comentăm momentan. Nadia n-a avut timp să-şi facă o părere în direcţia asta. A avut însă timp să înjure de toţi sfinţii din cauza birocraţiei de la Senesepea, care a adus-o în pragul unei crize. Revenim cu detalii, în caz că nu renunţăm la master de nervi sau nu murim de frig încercând să nu renunţăm. Nu ştim de ce vorbim despre eu la plural.

11 gânduri despre „Enter Senesepea”

 1. ok. cred ca nu ai inteles corect leapsa noastra. poate nu te vei marita niciodata, dar, daca te bate macar un gand de maritis, cum ai vedea tu toata treaba asta? si daca nici prin cap nu-ti trece acest gand, spune-ne macar parerea ta despre religie, traditii, obiceiuri, biblie si alte asemenea. Stim ca te pricepi la asta ;-). please come out and play!

 2. Stai, dom’le, Ambitionule, ca nici n-am apucat sa raspund nimic si mataluta imi zici ca n-am inteles :)) Am inteles, pe onoarea mea de pionier ca da. I will play. Da’tre sa ma gandesc nitel intai.

 3. Dupa atatea posturi deprimante, cu asta chiar m-ai facut sa rad 🙂 Bafta la senesepea, desi nu cred ca e pe undeva ok, fie in comparatie, fie individual. Toate o apa si un pamant… ;))

 4. A, da, clar. N-am nici o indoiala in privinta asta. Dar asta nu inseamna sa ma resemnez si sa nu mai inj….asta, frecventez scoala.

 5. tu nu ai vazut grupul vesel de fete care isi pudreaza nasul de la comunicare audio-video. Sau un emo ratacit rasfirat pe banca din fata, blocand accesul tuturor la buda.
  Si sper ca nu a trebuit, asa ca bonus, sa-ti petreci 2 ore din viata intr-o clasa inchisa ermetic si plina de oameni. Beachs.
  Toate numai aici, pentru o suma deloc modica la Senesepeaaa.

 6. Eu am absolvit cu succes SNSPA, facultate + master si nu am sesizat nimic aberant in structura. Exceptand drumurile prin diverse sali de curs (vezi Polizu sau Victoriei), lucrurile sunt foarte ok. Asa ca Nadia, parerea mea sincera este sa nu te lasi intimidata asa cu una cu doua, nici de emo (c’mon sunt peste tot, nu doar la snspa si nu constituie specie periculoasa pentru cei din jur) si nici de fetele care isi pudreaza nasul si bine fac (caci de aceea sunt femei, sa aiba grija de ele si sa arate bine oriunde nu?). Curaj si sa termini cu bine masterul 🙂

 7. Senc iu! Nu ma intimideaza pe mine nimeni asa usor.:D Plus ca singurul curs la care am asistat pana acum a fost chiar interesant.

 8. Pai…sa ne tii la curent! Sunt si eu curioasa cine castiga meciul 🙂 De fapt, ma intereseaza mai mult argumentele pro & contra Sepesepea, avand in vedere masterul pe care-l voi alege in 2010…

Comentariile sunt închise.