Cinci ani de-acum înainte Icsulescu preşedinte

(Sau Icsuleoană, ca să fim corecţi şi imparţiali faţă de toţi candidaţii cu şanse.)

Cunoaşteţi poezia „Vaca de mare şi dulgherul”, din „Alice prin oglindă”? O să o povestesc pe scurt. Vaca de mare şi dulgherul invită nişte stridii inocente la picnic şi le mănâncă- dulgherul, pe tăcute, vaca, plângând de mama focului. …A fost chiar foarte pe scurt, se pare.

-Îmi place mai mult de Vacă, pentru că i-a fost niţel milă de bietele stridioare, a zis Alice după ce a ascultat poezia.

-Dar ea a mâncat mai multe decât Dulgherul. De-aia şi ţinea batista la nas, să nu vadă Dulgherul câte înfulecă, a zis Ţiuici (sau Ţiuilă), care îi spusese poezia.

-Atunci îmi place mai mult de Dulgher.

-Dar şi el a mâncat câte a putut, a zis Ţiuilă, fratele lui Ţiuici (sau Ţiuici, fratele lui Ţiuilă. Erau gemeni identici şi imposibil de deosebit).

Alice a rămas în grea cumpănă, s-a gândit niţel şi până la urmă a grăit:

-Deh. Amândoi sunt nişte personaje tare antipatice…

Dilema lui Alice o reflectă perfect pe cea a alegătorului în timp de campanie electorală! Să trecem la analiza candidaţilor, căci eu sunt întotdeauna un analist politic responsabil şi echilibrat.

Categoria: “Să fim serioşi, ăştia contează”

Traian Băsescu. Orientare politică: Stânga-dreapta şi uneori pe centru

Yo no soy marinero, soy capitan!
"Yo no soy marinero, soy capitan!"

Scurtă prezentare: Fost comandant de navă, apoi ministru al Transporturilor în guverne de toate culorile politice. A câştigat două mandate ca Primar al Bucureştiului, în care funcţie s-a remarcat prin dărâmatul chioşcurilor şi enervatul tuturor iubitorilor de potăi cu planul de exterminare a câinilor vagabonzi. L-a evacuat de unul singur din PD şi din politică pe Petre Roman, după ce iniţial îi fusese susţinător. A devenit candidatul la preşedinţie al alianţei D.A. PNL-PD după ce l-a scos din joc pe Stolo, candidatul iniţial.

Pro: I-a adus înapoi pe deştepţii ăia răpiţi în Irak (sau i-a plătit bine ca să se prefacă răpiţi. Either way, he was smart). Băse e un preşedinte implicat- aşa de mult încât unii îl bănuiesc de apucături dictatoriale. E om al boborului, nu se teme de electorat, lucru confirmat de subsemnata care a stat la 2 paşi de el la restaurant, la mare, şi nu se zăreau Sepepişti prin zonă. E sensibil, scrie poezii (am vrut să desenez poezia cu zecile de stele care-l admiră pe bravul om prietenos, dar mi-a fost lene. Poate mai încolo). A condamnat comunismul.

Contra: A condamnat comunismul doar din gură, el însuşi fiind un comunist al cărui dosar a dispărut ca prin minune. A promis că-şi dă demisia dacă îl suspendă Parlamentul şi nu s-a ţinut de cuvânt. A promis rapoarte periodice pentru populaţie şi nu s-a ţinut de cuvânt. Are un anturaj de personaje îndoielnice. A băgat-o pe fie-sa în faţă şi a făcut-o europarlamentar. A făcut o groază de gafe diplomatice. E urât cu spume. Plânge prea des, ce-i ăsta, bărbat sau mămăligă? Pentru enumerarea altor puncte slabe ale lui Traian Băsescu, urmăriţi orice emisiune de pe Antena 3.

Crin George Laurenţiu Antonescu. Orientare politică: liberal

În stânga: Mireille Mathieu. În dreapta: Crin Antonescu.
În stânga: Mireille Mathieu. În dreapta: Crin Antonescu.

Scurtă prezentare: Membru PNL din 1990, Crin s-a făcut remarcat la un moment dat prin faptul că era băiatul ăla tinerel cu freză de Mireille Mathieu care a fost Ministrul Tineretului în dezastruoasa guvernare CDR, iar în rest nu s-a făcut remarcat deloc. În ultima vreme a avut o ascensiune rapidă, reuşind să-şi schimbe freza, să devină preşedintele PNL, să se însoare şi să dea jos guvernul.

Pro: Ochi albaştri. Imagine publică relativ nepătată- n-au ieşit la iveală nici scandaluri de corupţie, nici isprăvi comuniste, tot ce i s-a reproşat fiind că a rămas repetent la facultate (vai!) şi că s-a combinat cu o colegă de partid (vai!). Susţinut de un partid aşa-zis „istoric”. Nu e traseist politic. Nu e urât cu spume. Ochi albaştri.

Contra: Are imaginea nepătată pentru că n-a făcut altceva decât să doarmă în Parlament. Susţinut de Dinu Patriciu, care… hai să zicem că nu e tot un băiat tinerel cu ochi albaştri. Consiliat de Petre Roman, ceea ce arată că Crin George Laurenţiu nu se consideră mai presus de parteneriate nepotrivite. ÎI PLACE DE TUDOR CHIRILĂ. Vanitos (şi-a pus pe site 4 modele diferite de “insignă cu Crin”).

Mircea Geoană. Orientare politică: social-democrat

Scurtă prezentare: Majoritatea carierei politice a lui Mircea Geoană s-a desfăşurat în diplomaţie şi afaceri externe.

Pro şi contra: serios, aş vrea să pot face o argumentare şi despre Geoană. Adevărul e însă că nenea ăsta pur şi simplu nu există. E incolor, inodor şi insipid. Oamenii din propriul partid l-au făcut Prostănac, ce vreţi mai mult? Nu e urât cu spume. Are şi el ochi albaştri. Dar serios că Nu Există. Printre burtoşii şi monstruoşii din PSD, Geoană, care a fost precis premiant la şcoală, monitorul clasei, şeful detaşamentului de pionieri şi UTC-işti şi tânăr activist model, pare un băiat alb care vrea să fie rapper.

Sorin Oprescu. Orientare politică: stânga

Scurtă prezentare: Sorin Oprescu e de meserie chirurg şi a fost doctorul lui Ion Iliescu, al lui Năstase şi al altor mahări din PSD. În partidul de origine a fost de obicei luzărul de serviciu, pierzând de două ori alegerile locale şi de două ori alegerile la şefia partidului. Când pesediştii au aplicat principiul « Echipa pierzătoare se schimbă » şi au vrut alt candidat la primărie, Oprescu s-a cărat din partid. Culmea, de data asta a câştigat.

Pro : Chestia cu independent, deşi foaarte discutabilă. Am auzit şi lucruri bune despre Oprescu în calitate de medic şi director de spital, de la oameni care au avut de-a face cu el în aceste posturi. Ceea ce e totuşi complet irelevant pentru un candidat la preşedinţie.

Contra : Să fim serioşi, cel mai probabil e susţinut tot de PSD. Ca primar, n-a făcut decât să toace banii publici pe diverse festivităţi şi să termine un pasaj de metrou început de Videanu. Ah, parcă voia şi arteziene cântătoare? Faimoasa autostradă zburătoare e neîncepută. Se comportă şi vorbeşte ca un golan de cartier. Oprescu e un băiat alb care chiar a ajuns rapper! Şi e urât cu spume.

Categoria “publicuri de nişă”

Corneliu Vadim Tudor. Orientare politică: vechi comunist considerat extremist de dreapta. Ce ciudaţi sunt românii.

George Becali. Orientare politică: stelist

Hunor Kelemen. Orientare politică: Ungaria. Nord-vest, deci.

Dacă îi votaţi pe unul din ăştia trei, ori aveţi nevoi speciale, ori sunteţi unguri; ambele situaţii sunt ireversibile, deci argumentarea e inutilă. Celor trei candidaţi de mai sus le dedic melodia “Tu, Ardeal, îţi suntem oşteni”. Măcar 2 dintre ei or să se bucure.

Categoria: “şanse cât echipa de fotbal a României într-un meci cu oricine”

Mai candidează, conform site-ului Alegeri.tv, Remus Cernea, un hippie care mi-a cerut prietenia pe Feisbuc, iar eu nu i-am acordat-o, Ion Coja, un nene bătrân despre care pot să vă spun că nu i-a plăcut deloc filmul despre Holocaust« Călătoria lui Gruber », Nati Meir, un nene care pare lovit de sindromul Down sau pareză severă  şi are deja un slogan deosebit: “O vrei pe Moni? Votează Nati Meir!” (Adevărul e că n-ar fi cine ştie ce treabă ca Moni să se ocupe personal de toţi votanţii lui Meir. I-ar lua maxim juma de zi), Miron Cozma, care nu înţeleg cum are voie, ca infractor cu acte ce se găseşte, plus încă vreo trei indivizi de care n-am auzit în viaţa mea.

Acestea fiind zise, Eu Cu Cine Votez?

[poll id=”5″]

Update: Nati Meir s-a retras, in semn de protest fata de ce se intampla in politica! Oh noes! Si noi, astia care o vrem pe Moni, ce ne facem?

10 gânduri despre „Cinci ani de-acum înainte Icsulescu preşedinte”

  1. O sa ajunga astia sa faca votu’ obligatoriu cum vor sa faca in Germania daca nu au facut-o deja. Atunci chiar ca o sa trebuiasca ori sa iti faci partid ori sa intri intr-unu si sa incerci sa schimbi ceva( sa te bati cu morile de vant 😐 ).
    Am citit recent „Omul care era Joi” G.K. Chesterton . Imi incupui ca ai sa te faci anarhista =)) . Ce mai,…. terorista 😀 , anarhista esti de pe acum. 🙂 . Asta a fost un paragraf glumet dar anteriorul chiar e serios 😐 . Chiar ma gandesc. Imi consum neuroni cu asa ceva.
    (Aaaa…… si corectati si voi daca nu scriu bine !)

  2. Eu vreau cu Miron! Mi se pare ATAT de genial. Daca se poate sa fie si Marinela Nitu prima doamna, i’m all in. Yeee, abia astept alegerile! O sa incep o campanie de popularizare a lu Miron.

  3. @Zappy: Miron si Marinela nu se mai iubesc de mult! Ntz ntz. Nu te tii la curent cu actualitatea mondena?
    @Andreea: Vezi, vezi? E clar ca Nu Exista. Daca pana si ochii albastri au trecut neobservati!

  4. În lipsa lui Nati Meir, ofer un vot oricui se oferă să-l pună pe Oreste ministrul culturii (Da, sunt conștient că teoretic președintele nu face guvernul, dar Nati Meir și realitatea din jur nu știu asta)

Comentariile sunt închise.