Mult-folositoarele învăţături ale blogurilor ortodoxe

Motto: „Asemănarea între rău şi bun este doar în vocala u.” (Constatarea Zilei pe blogul creştin Vreau Mântuire)

Fraţi creştini şi surori la fel de creştine care citiţi acest blog! Mi-am dat seama că am neglijat zidirea sufletului vostru. Mă tem că v-am smintit vorbindu-vă numai de tulburările mele şi nu m-am gândit să vă ajut şi pe voi să luptaţi cu ale voastre, ca să trăiţi mai cinstit şi armonios întru Domnul. Din păcate, n-am mai citit nici o carte a Sfinţilor Părinţi, şi nici n-am mai urmărit emisiunea mult-luminată Duhovnicul de la miezul nopţii, dar am găsit şi alte surse de înţelepciune creştină, mai la îndemână: blogurile ortodoxe. Folosind, aşadar, pioasele cuvinte ale acestor bloguri, vă voi răspunde la câteva întrebări care ştiu că vă frământă.

Ce face McDonalds cu banii câştigaţi din vânzarea hamburgerilor, cheeseburgerilor şi celorlalte produse de fast fud?

Site-ul „Protejarea familiei” ne răspunde: „Banii pe care îi cheltuim la McDonald’s ajung la activiştii homosexuali.
Concret, McDonald’s a donat 20.000 de dolari unei asociaţii de homosexuali auto-intitulată Camera de Comerţ a Homosexualilor si Lesbienelor. De asemenea, Richard Ellis, un homosexual care ocupă funcţia de Director de Comunicare în cadrul McDonald’s, a fost numit în consiliul de conducere al asociaţiei de homosexuali. BOICOTĂM MCDONALDS!”

Da, fraţi creştini! În sfârşit un motiv bun ca să nu mai mâncaţi hamburgeri, cheeseburgeri, McNuggets- şniţelele alea de pui oribile care nici n-au trecut pe lângă vreun pui, şi plăcinta aia dezgustătoare care e de fapt o crustă umplută cu sirop de tuse roz mereu fierbinte şi care curge când muşti din ea, pe scurt, toate chestiile oribile şi modificate genetic fabricate de McDonalds. Cei de la McDonalds au un homosexual într-o funcţie de conducere, ba îi şi sprijină scârbavnicele apucături!!!! E momentul să facem cu toţii ceea ce trebuie. Şi să mergem la KFC.

De ce majoritatea oamenilor nu-i văd şi nu-i simt pe diavoli?

Raspunde blogul Vreau Mântuire. „Pentru ca oamenii să-i vadă pe demoni, ei trebuie să se sfinţească şi să atingă treapta desăvârşirii creştine. Cu îngăduinţa lui Dumnezeu au văzut îngeri şi oameni care au trăit o viaţă păcătoasă (exemplu: falsul prooroc Varlam).” Totuşi, întrebarea mea ar fi: dacă trebuie să te sfinţeşti ca să vezi diavoli, sau să fii posedat ca să vezi diavoli, care mai e diferenţa dintre sfinţi şi posedaţi? De asemenea, ce e mai important: DE CE MAMA NAIBII ŞI-AR DORI CINEVA SĂ VADĂ DIAVOLI?

Ce trebuie să-i spui nevestei ca să o faci fericită?

Spuneţi tinerei voastre soţii cu glasul cel mai gingaş din lume (n.n. dacă nu ştiţi cum să vorbiţi, ca bărbaţi, cu un glas gingaş, gândiţi-vă la dreptul şi de copii multiubitorul artist Michael Jackson): „Te-am luat, scumpă copilă, ca tovarăşă a vieţii mele, te-am chemat să împărţi cu mine sarcinile cele mai cinstitoare şi mai trebuitoare, naşterea de copii, îndrumarea unei case. Aş fi putut lua alte femei, bogate şi de rang înalt, nu le-am ales; de tine m-am îndrăgostit, de felul tău de a fi, de onestitatea ta, de blajinătatea ta (n.n. femeia care nu divorţează instant când îşi aude soţul rostind cuvântul „blajinătate” îşi merită soarta), de cumpătarea ta… Şi de ce? Nu fără cumpănire şi fără temei, ci fiindcă ştiu că bogăţia nu-i un bine în sine. Am lasat-o, aşadar, şi am venit spre tine.- învăţături de la blogul Taina Căsătoriei.

Din perspectiva femeii, cred că există cam 3 variante de răspuns la gloriosul compliment „Puteam să iau una bogată şi de familie bună, dar te-am luat pe tine”:

1. „Şi ce vrei acum, să-ţi ridic statuie?”

2. „Şi de ce n-ai luat-o pe aia bogată, prostul naibii?”

3. „Una bogată? Tu? Te-ai uitat în oglindă în ultima vreme?”

Oricare din ele e potrivită, zic eu.

Care e rostul femeii pe lume?

Tot Taina Căsătoriei ne spune că viaţa acestei lumi este alcătuită din două loturi: treburile obşteşti şi treburile casnice. Dumnezeu i-a dat femeii îndrumarea casei, bărbatului, toate treburile Statului, cele privitoare la negustorie, judecăţile, treburile militare şi celelalte ranguri obşteşti. Femeia nu poate mânui arma (ai auzit, Ioana D Arc?).  Ea nu-şi poate da părerea într-o problemă obştească, – ci numai în cămin, unde, de atâtea ori este mai bună decât bărbatul. (Deci nici măcar în treburile căminului nu e întotdeauna cea mai bună! Proasta naibii!) Ea nu poate îndruma cum se cuvine treburile Statului (ai auzit, Margaret Thatcher?), dar poate creşte, cuviincios, copiii. Poate vedea preluările servitorilor, le poate supraveghea treaba, dând bărbatului toată liniştea, despovărându-l de orice grijă dinlăuntru, – poate avea grija cămării, pregătirea meselor, întreţinerea veşmintelor şi toate celelalte treburi de care nu se cade a se îndeletnici bărbatul. (observaţi, deci, că femeia n-are nici un rost în absenţa bărbatului).
Dacă Dumnezeu l-ar fi făcut pe bărbat îndemânatic în toate aspectele vieţii, femeia ar fi fost marginalizată. Dimpotrivă, dacă ar fi dat îndemânare femeilor la treburile cele mai însemnate şi mai folositoare, le-ar fi făcut să se trufească. (Slavă Domnului că bărbaţii sunt mereu atât de modeşti şi fac totul cum trebuie!)

Sărutul înainte de căsătorie e păcat?

Răspunde Maica Siluana, de la sfinţiiarhangheli.ro: „când săruţi persoana iubită înainte de nuntă, eşti doar tu cu acea persoană şi cu infinita voastră nevoie de dăruire reciprocă… Numai că sărmanii voştri fiori, (n.n Da, virgulă între subiect şi predicat. Ce vreţi, e călugăriţă, nu academiciană. Rostul femeii nu e inteligenţa) sunt atât de efemeri, atât de mocirloşi! Când o faci în Faţa lui Dumnezeu şi cu puterea Lui sfinţitoare, este ALTCEVA! Dacă nu vedem diferenţa însemnă că suntem, duhovniceşte, bolnavi sau morţi! Dacă nu cunoaştem prin credinţă şi experienţă diferenţa dintre pâinea şi vinul alimentare şi Cele din Sfânta Euharistie, orice „explicaţie” e inutilă. Sărutul soţilor e act liturgic, dumnezeiesc, dătător şi creator de viaţă şi de putere! (Da! Da! Trăiască dumnezeiasca şi liturgica împletire a limbilor supt binecuvântarea Sfintei Taine a Căsătoriei, spre deosebire de mocirloasa împletire fără binecuvântarea Sfintei Taine!)

Urmează o serie de răspunsuri valoroase de la blogul Biserica Secretă, legate de pseudopersonalităţi ale zilelor noastre, reale sau inventate, răspunsuri foarte utile nouă creştinilor, care nu ne uităm la televizor sau alte activităţi smintitoare şi nu prea ştim despre ce e vorba.

Cine e Harry Potter?

Antihristul stă să vină, iar Harry Potter poate fi instrumentul care să pregatească lumea pentru un astfel de eveniment.
Pasărea PHOENIX este un simbol Iluminist pentru Antihrist. Faptul că păsarea moare ca să reînvie, seamănă (da, iarăşi virgulă între subiect şi predicat, sau mai precis între subiectivă şi predicat. Se pare că gramatica nu e punctul forte al ortodocşilor) cu Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Prin urmare, masonii pregătesc terenul pentru venirea falsului Hristos. Cărţile cu Harry Potter condiţionează copiii să accepte satanismul, deghizat sub formă de simboluri şi… multe efecte speciale.

Nu mă pricep la teorii despre conspiraţii masonice, dar pare logic: pasărea Phoenix învie ca Iisus, deci seamănă cu Iisus, deci e un simbol al Antihristului, deci Harry Potter e o unealtă al Antihristului. Ştiţi cine mai cred eu că e unealta Antihristului? Focile! Clar. Focile mănâncă peşte, cam ca Iisus în predica aia de pe munte. Bine le fac vânătorii că le căsăpesc.

Cine e Cristian Tudor Popescu?

Cristian Tudor Popescu este un pseudo-jurnalist, o conservă KGB, un agent de influenţă, un plagiator, un antiromân, un anticreştin şi un profanator. (Wow! Nici mie nu-mi place CTP, dar nu m-am gândit niciodată să-l numesc chiar conservă! Sunt impresionată!) Daca îl vedeţi pe stradă pe acest pseudo-jurnalist treningurist, cum bine i-a zis Mircea Badea, daţi-i (cel putin) două palme. N-ar strica. (Staţi, staţi. Creştinilor nu le place CTP, dar le place Mircea Badea??…În ce lume trăim?)

Cine e Paulo Coelho?

Paulo Coelho este diavolul în haine de gală. Paginile sublime se amestecă cu cele care din perspectivă creştină smintesc, strică şi întinează. Sfîntul Vasile cel Mare recomanda creştinilor să culeagă din cărţile păgîne cele de folos, dar sigur nu recomanda din cele sincretice, eretice sau pornografice.  Romanele lui nu sînt atît de ziditoare de suflet precum cred unii.

Întrebare retorică: EXISTA TOTUŞI CINEVA ATÂT DE CRETIN ÎNCÂT SĂ CONSIDERE CĂ CE SCRIE COELHO E ZIDITOR DE SUFLET??Nu e nici măcar ziditor de neuroni.

În fine, ultima întrebare e legată de sănătate, căci, nu-i aşa, trupurile noastre sunt templul lui Hristos:

Oare ar trebui sa ma vaccinez antigripal?

NU! NU! De o mie de ori nu! răspunde blogul NU Vaccinurilor (al cărui blogroll mi-a furnizat şi celelalte valoroase referinţe). „Vaccinează-te!” e un îndemn criminal! Şi nici măcar nu e nevoie. Conform pliantului de la vaccin, gripa este numita BOALĂ. Vă puteti imagina? O boală e ceva care necesită interventie medicală, nu GRIPĂ. Probabil că de-acum încolo vor fi numite boli si răceala, tusea, durerea de cap, durerile de stomac, etc.

Din păcate, răceala chiar este o boală, pentru care, culmea, nu s-a descoperit leac eficient, noroc că trece de la sine. Da suferi niţeluş până trece. Cât despre celelalte, sunt simptome ale unor boli. Durerea de cap ar putea semnala o tumoare pe creier, spre exemplu. Bine, aşa ceva nu s-ar putea întâmpla unui creştin. Decât dacă Dumnezeu ar vrea să-l încerce şi să-l mântuiască astfel.

Atât pentru acum. Slăviţi-L pe Domnul în inimile voastre şi nu uitaţi să mai citiţi acest blog plin de credinţă pentru alte asemenea învăţături luminătoare.

6 gânduri despre „Mult-folositoarele învăţături ale blogurilor ortodoxe”

 1. Doamne Dumnezeule!!!!

  Pe astia i-a trimis Al de sus sa se dea cu pluta pe net si sa scrie aberatii… saracii.

  Da lasa sa mai scrie ca am ras cu lacrimi!!

 2. daca vrei ceva horror,vezi manualul de a9a la religie…daca nu folosim muzica pentru a’l preaslavi pe domnul sau ne place John Lennon,suntem satanisti.

  „fericiti cei saraci cu duhul”:)

 3. Noi am făcut Istoria Religiilor în liceu şi a fost foarte interesant. Am învăţat şi despre egipteni, despre budism şamd. Dacă e musai să existe o materie legată de religie, susţin o abordare ştiinţifică.

 4. Uah…

  1. KFC sucks harder!
  2. Ntz, ntz, ntz… trebuie sa vezi demonii ca sa te poti feri de invataturile lor strambe.
  3. Si daca ma iau cu una cu bani ce fac, ce-i zic?
  4. Servitori? Cum era cu aproapele?
  5. Mocirloasa…
  6. Daca si tanti J.K. Rowling era masoana (sau masona?) inainte sa publice Harry Potter inseamna ca si-au diminuat cerintele de admitere mai ceva ca universitatile de la noi.
  7. Cel putin doua, da?!
  8. Coelho
  9. Adica eu iau nurofen degeaba? That’s a rip off…

Comentariile sunt închise.