Această întâmplare a fost adevărată, este reală şi va fi autentică

O după-amiază liniştită de sâmbătă. Nadia se află într-una din sălile cinematografului din Plaza Mall, mai precis, în sala numărul trei, unde vizionează filmul „Valkyrie”. În film e vorba despre un complot împotriva lui Hitler. Intrigantul-şef: colonelul von Stauffenberg, posesor a doar 3 degete şi un ochi, jucat cool şi înţepat, cu prestanţă de star, de Tomiţă Cruise. Filmul e făinuţ, colorat, hollywood-ian, cu ceva umor involuntar pe alocuri…chiar mai mult decât „pe alocuri”, după părerea tovarăşului de vizionare, un băiat care râde des. Prea des pentru gustul Nadiei.
„Hmm”, se gândeşte Nadia. „Iritant. Ce bine ar fi să se întâmple ceva şi să plec mai repede! Dar ce scuză să bag?”

În film, nebunul de Tomiţă-cel-fără-un-ochi tocmai a pus o bombă sub masa lui Hitler. Bomba a explodat. Suspans! Tomiţă stă ca pe ace. Ce s-a întâmplat? A murit Hitler, n-a murit? Se declanşează alertă naţională sau nu?…Când, deodată…

valkyrie4

Se aprind luminile în sală şi intră un nene de la BGS cu un walkie-talkie.
„Vă rugăm să evacuaţi cinematograful imediat. Avem alertă generală în tot mall-ul!”
Nadia e uimită un moment de puterea propriului jinx, apoi e cuprinsă de o veselie aproape de nestăpânit. Lumea se îmbulzeşte spre ieşire, dar mai mult nu.
„Ţi-e frică?” întreabă băiatul râzăreţ.
Nadia dă din cap că nu.
„Bine, atunci eu mă duc până la baie. Aşteaptă-mă aici”, zice băiatul.
Nadia, care nu suferă în mod deosebit nici de politeţe, nici de altruism, răspunde „OK” şi o ia din loc liniştită. Cândva, în tinereţea ei, a părăsit un dinamovist în mijlocul unui grup de rapidişti furioşi, deci situaţia de acum e chiar un fleac.
„Ce faci?? Bulangiule!! Îmi goneşti clienţii!” urlă nefericitul patron al unui fast-food din mall.
„Da de ce urli la mine? Ce-s io de vină?” răspunde un BGS-ist la fel de nefericit.
Puştimea din mall e cam dezorientată, neştiind ce să facă: să se care sau nu? Nadia merge tot înainte fără mânie, şi evacuează zona ca un cetăţean responsabil. Ar fi fost de efect ca Plaza să explodeze în urma ei imediat ce iese; din fericire pentru puştimea rămasă înăuntru şi din păcate pentru nivelul de acţiune al acestei poveşti, nu se întâmplă aşa.  Nadia părăseşte scena acestei întâmplări suprarealiste.

Partea bună e că s-ar putea să am puteri supranaturale, deci mai sunt şanse să învăţ să le controlez şi să ucid în sfârşit, de la distanţă, câteva persoane cărora le doresc decesul de multă vreme.
Partea proastă e că a trebuit să caut filmul pe Internet, să văd finalul. Ca să vezi cum încurajează cinematografele pirateria…

9 gânduri despre „Această întâmplare a fost adevărată, este reală şi va fi autentică”

  1. Ups, ce dorinte ai.
    Dar ai sa vezi ca atunci cand o sa ti se indeplineasca, nu o sa te bucuri prea tare. Nu stiu de ce, dar asa se intampla de fiecare data.

    Asa ca atunci o sa iesi tot la fel de relaxata stiind ca poti sa ucizi „în sfârşit, de la distanţă, câteva persoane cărora le doresc decesul de multă vreme”…. o sa poti dar nu o sa o faci.

  2. So, deci la mall se intampla lucruri paranormale sau numai in mintea lu’ matale? Ca daca-i de la mall, eu acu’ plec incolo.
    P.S. Fara gluma, eu iti doresc ca tot ce-ti trece prin cap sa ti se implineasca 🙂

Comentariile sunt închise.