Din nou mă enervează chestii

Desen de Cameron Cardow
Desen de Cameron Cardow

1. Mă enervează Barack Obama. Nu m-a enervat de la bun început, dar începe să mă calce pe bătături pe motiv de supradoză. Ok, am înţeles. Omul e mai tânăr, mai interesant şi mai colorat decât mumia republicană pe care a învins-o. Nici nu era greu , fiind McCain 1. republican, şi 2.o mumie. (Apropo, cică Nostradamus a prezis succesul lui Obama, aşa cum se descoperă mereu după ce se întâmplă chestii că au fost prezise de Nostradamus.) Totuşi, chiar trebuie să îi văd moaca peste tot şi să aud varii exclamaţii în extaz la adresa lui? Ce-i prea mult, strică. Mamă, ce discurs marfă a avut Obama! Ce sexy e Obama! Ce chestii mişto o să facă Obama! Cu măsură, oamenilor, e tot un politician. Atâta entuziasm n-are cum să fie bun, mai mult ca sigur băiatul se va dovedi a fi următorul Hitler, şi pe urmă o să ne pară rău că nu l-am criticat cât era încă legal. Şi, oricum, noi de ce ne bucurăm? Preşedintele nostru e la fel de ne-sexy ca şi până acum.

2. Mă enervează femeile. Cumplit mă enervează în ultima vreme, poate pentru că sunt prea multe în jurul meu. Mă enervează că nici una nu vrea să-şi păstreze culoarea naturală a părului până începe să albească. Nu ştiu, dar dacă aş fi băiat şi aş avea, de exemplu, o iubită cu părul oxigenat, sau vopsit în roşu, mi s-ar părea că nici când e dezbrăcată nu e dezbrăcată. Aş simţi nevoia s-o rad în cap ca s-o aduc la o stare naturală. Mă enervează când vorbesc despre diete şi celulită, pentru că mie, fiinţă izolată social, îmi plăcea să cred că fufele care vorbesc cu pasiune şi implicare despre diete şi celulită în filme sunt doar invenţii misogine ale ălora de fac filme, iar când văd că există într-adevăr gagici cu asemenea preocupări principale, îmi vine să le înţep cu ceva să verific dacă-s fiinţe reale. Mă enervează nevestele şi gravidele de-o seamă cu mine, precum şi presupunerea idioată că ar trebui să le felicit pentru realizările lor. Mai ales că unele dintre ele sunt atât de proaste, încât ar trebui să li se interzică prin lege reproducerea.

3. Mă enervează numărul inadmisibil de analfabeţi care fac facultăţi. Ce mă enervează în mod special este existenţa fabricilor de diplome precum Universitatea Spiru Haret, asta ca să dau un exemplu cunoscut. Oamenii ăia au şi câte trei mii de studenţi la o singură specializare. Nu încerc să arunc un stigmat asupra tuturor studenţilor de la „particulare”, dar sunt pe acolo prea mulţi indivizi care în mod obişnuit n-ar fi trebuit să termine 8 clase (de unde rezultă că învăţământul preuniversitar este de asemenea un rahat). Mă rog, ideea de bază e că nu te duci să plăteşti pentru facultate dacă ai fi în stare să obţii un loc undeva unde s-o faci gratis, zic eu. Cunosc un băiat care face facultate la Spiru cam la bătrâneţe şi e de părere că să citeşti o carte din când în când înseamnă „să nu-ţi trăieşti viaţa”, totuşi el va avea o diplomă cu aceeaşi valoare cu a mea.  În condiţiile astea orice fufă care nu ştie de ce numele proprii se scriu cu majusculă (da, cunosc şi astfel de persoane. Tot studente la „particular”) poate să îmi râdă în nas pe motiv că eu chiar îmi pierd vremea pe la şcoală. Nu că la stat n-ar fi proşti şi chiulangii gârlă. Toată lumea va fi licenţiată şi nimeni nu va da 2 parale pe asta. Poate ar fi cazul să se desfiinţeze naibii fabricile de diplome, să se introducă examene de admitere mai dure, ca să nu mai intre orice dobitoc, şi să se renunţe la vreo două treimi din locurile în învăţământul superior. În felul ăsta poate om avea şi noi o universitate în top 500 cândva. Unde scrie că trebuie să facă toată lumea facultate?

4. Mă enervează fumătorii. Ştiu c-am zis când cu apariţia pozelor hidoase pe pachete de ţigări că nu e o prioritate a statului lupta anti-fumat şi că mai bine ne-am lupta cu alcoolismul. Îmi menţin părerea. Dar în cazul ăsta e vorba de lupta cu lipsa de bun-simţ. Habar n-am care e procentul de fumători, dar ştiu că ei se poartă de parcă ar fi majoritatea zdrobitoare. Dacă se simte vreunul să te întrebe „Te deranjează dacă fumez?”,  o face oricum de formă, pentru că şi-a aprins deja ţigara. Dacă nu-ţi convine, du-te să stai în altă parte, nu? Păi cu siguranţă că şi în altă parte e cineva care să-ţi fumeze în nas. Lasă că nu înţeleg cum se suportă oamenii ăştia cu duhoarea aia agăţată permanent de ei, lasă că nu înţeleg cum poţi cheltui atâţia bani ca să le dai, practic, foc. Bine, nene,ai un viciu, problema ta şi dreptul tău. Dar de ce mama dracului îmi sufli mie fumul în faţă??? Poate eu nu vreau să crăp de cancer şi nu vreau să put în halul ăla, na. Dacă stai lângă mine şi nu ne aflăm sub un semn pe care să scrie mare cât capul tău Spaţiu pentru fumat, atunci te abţii de la fumat sau pleci tu de lângă mine. Pentru că tu mă deranjezi, nu viceversa. Şi nici nu vreau să ating subiectul cretinilor care după ce fumează aruncă chiştoacele pe jos la nici treijde centimetri de coşul de gunoi. Neamuri proaste v-au mai făcut mamele voastre.

5. Mă enervează că n-am observat că am uitat să desenez râma într-unul din cadrele acestei animaţii primitive, iar acum mi-e lene să corectez eroarea.

6. Mă enervează că nu mai iese odată filmul ăsta.

Ajunge atât deocamdată.

2 gânduri despre „Din nou mă enervează chestii”

Comentariile sunt închise.